NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Parkettgulv, laminatgulv og vinylgulv - testing og sammenligning

22. juni 2017

Det er ikke alltid så lett å velge gulv. Spesielt ikke i dag når dekoren på laminatgulv og vinylgulv er såpass virkelighetstro at de kan se ut som ekte tregulv. Så hvordan skal man velge?

For å hjelpe deg å velge har vi gjort en sammenligning mellom Pergos treparkettgulv, laminatgulv og vinylgulv.


litestyrke og slagfasthet - laminatgulv best i test

Pergos vinylgulv har flersjiktsystemet Titan V(tm) som beskytter mot riper og slitasje. Laminatgulvenes topplag, Titan X(tm), er markedets beste flersjiktbehandling, og gir en slitestyrke som ligger langt over den normale standarden, selv for kommersielle miljøer. Begge gulvene har en unik flersjiktstruktur og kompakt stamme som gir høy slagfasthet. Våre laminatgulv har gjennomgått mange tester, og har alltid fått gode resultater.

Våre tregulv har en beskyttende overflatebehandling som gir optimal beskyttelse. Men selv om Pergos tregulv er mer slitesterke enn de fleste andre tregulv, så er ingen tregulv like slitesterke som laminat- og vinylgulv.


Installasjon

Våre laminatgulv og vinylgulv legger du enkelt selv ved hjelp av våre patenterte klikksystem. Du trenger ingen forkunnskaper og ingen spesielle verktøy. Også våre tregulv har klikksystem, og kan legges på egen hånd. Men for best mulig resultat anbefaler vi deg å få en gulvlegger til å gjøre dette, særlig hvis du ikke er vant til å legge gulv selv.


Vedlikehold og rengjøring

Vinylgulv og laminatgulv trenger kun å rengjøres ved å støvsuges og fuktmoppes nå og da. Overflatesjiktene er så tette at smuss ikke kan trenge ned i gulvet, så de er lette å holde rene.

Tregulv kan trenge et visst vedlikehold utover vasking, avhengig av overflatebehandlingen. Et oljet gulv bør oljes noen ganger i løpet av et år for å beholde sin vakre overflate.


Fuktbestandighet

Pergos laminatgulv og vinylgulv har begge en fuktbestandig stamme, og en sterk og tett klikkfuge som også gjør dem vannbestandige.

Ingen tregulv liker fukt, men Pergos parkettgulv tåler litt mer enn andre tregulv, takket være sin beskyttende overflatebehandling. Det er imidlertid viktig å tørke opp søl så snart som mulig.


Varmebestandighet/gulvvarme

Alle våre tre gulvtyper klarer gulvvarme, det gjelder også tregulvene.


Oppdag våre gulv

Laminatgulv  |  Parkett  |  Vinylgulv

Leter du etter en Pergo forhandler i ditt område?

Finn en forhandler


Del denne artikkelen