Laminatgulv versus vinylgulv

Er det slik at du har bestemt deg for et slitesterkt og fuktbestandig gulv, men ikke klarer å bestemme deg for laminat eller vinyl? Her forklarer vi forskjellene og likhetene mellom de to alternativene.

  

MATERIAL

Laminatgulv består av flere lag, og har HDF-tetthet som er fremstilt av tynne fibre av resirkulert tre komprimert under høytrykk. Laminat er både praktisk og billig, med en ekstremt holdbar og ripebestandig overflate.

Vinylgulv er laget av flere lag PVC og fiberglass, som gjør det svært slitesterkt og gjør at det føles mykere og varmere å gå på enn laminatgulv. Det er også mer lydabsorerende.

FUKT
BESTANDIGHET

Pergo vinylgulv kombinerer et fuktbestandig PVC-underlag med et sterkt, tett låsesystem som gir en 100 % vanntett overflate. Det er en av de mest vannbestandige gulvtypene som er på markedet.

Pergos fuktbestandighetssystem kombinerer fuktbestandige kjernematerialer med en sterk og tett klikkskjøt. Overflatebeskyttelsen i de nye Sensation-gulvene fortsetter helt inn i fasene mellom bordene slik at det lager en fullt forseglet overflate.

NATURLIG
SLITASJE

Både laminatgulv og vinylgulv har førsteklasses ripebestandighet, slagfasthet og slitestyrke.

RENGJØRING

Begge alternativene er lette å rengjøre. TitanX™-belegget på laminatgulvet er så tett forseglet at skitten ikke får feste. TitanV™-overflaten på vinyl er skittavvisende, og det tett utformede låsesystemet forhindrer at skitt trenger ned i fugene.

DESIGN

Designen på laminatgulv og vinylgulv er en detaljert beskrivelse av de ulike materialene. De fleste laminatgulv ser ut som tre, men Pergo har også laminatkolleksjoner som ser ut som stein eller fliser.

Vinylgulv er tilgjengelig i en rekke ulike designer, som betong, stein og ulike typer tre. Begge er tilgjengelige i ulike strukturer og skråskjæringer for å gi en følelse av ekte, naturlige materialer.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
28.04.2016
Top