Go to content Go to search
hvitt kjøkken med beige laminatgulv

Laminat- eller vinylgulv: En sammenligning side om side

Oppbygning: HDF i forhold til syntetisk PVC

Laminat og vinyl har forskjellig oppbygning, men begge er ekstremt slitesterke. Laminat er bygget opp med flere lag og en HDF-kjerne som er laget av komprimert fiber fra resirkulert treverk. Vinyl har også flere lag, som inneholder PVC- og glassfiberkomponenter. Disse er 100 % frie for skadelige ftalater.

nærbilde av detaljene i et pergo lillehammer laminatgulv

Utseende: detaljrike

Både laminat- og vinylgulv tilbyr absolutt naturtro struktur. En diskret overflatetekstur som gir en naturlig treverk- eller steineffekt.

Vår Lillehammer laminatkolleksjon bringer det realistiske inntrykket ett skritt videre. Med elegant design, autentisk struktur og tilpasset fasing skiller Lillehammer seg ut som et av de mest raffinerte laminatgulvene som er laget – så å si umulig å skille fra treverk.

Ytelser: et gulv du kan stole på

Komfort og lydegenskaper

Vinylgulv føles myke og varme. Det er en behagelig opplevelse å gå på dem, på alle måter. Gulvenes akustiske egenskaper demper uønskede lyder fra hæler, støvler, joggesko og poter.

Laminatgulv har tendens til å lage mer lyd på grunn av den harde overflaten og den lave vekten. De kan også føles litt hule under foten. Luksus-vinyl har riktignok flere lyddempende lag, men du kan optimalisere laminatgulvets lyddempende egenskaper med vårt SilentWalk-underlag.

Gulvvarme

Begge gulvtyper fungerer godt med gulvvarme, men vinyl er litt mer effektiv. Vinylgulv har den laveste termiske motstanden av alle Pergos gulvløsninger og fungerer utmerket som varmeleder.

Fuktighetsbestandig

Vannavstøtende teknologi sørger for at vann ikke skader verken laminat- eller vinylgulv. Alle vinylgulv er fullstendig vannbestandige, og de fleste Pergo laminatgulv har det innovative AquaSafe-belegget i skjøtene slik at vann ikke kan trenge gjennom.

Bruk og slitasje

Pergo laminat- og vinylgulv ligger helt på topp i forhold til støtmotstand, slitestyrke og ripebestandighet. Den sterke og beskyttende overflaten gjør gulvene ekstra slitesterke. Selv om forskjellene kun er marginale har våre laminatgulv et lite fortrinn i forhold til vinylgulvene når det gjelder riper og skrapemerker.

kvinne som installerer et pergo vinylgulv på et underlag

Legging: klikk i vei

Begge gulvtyper er enkle å legge, takket være vårt innovative PerfectFold™ klikksystem. Faktisk er både Pergo laminat og vinyl så enkle å legge at du kan gjøre det selv!

Vedlikehold: i en fei

Vanlig støvsuging eller mopping med fuktig mopp, sammen med rengjøringsprodukter fra Pergo rengjøringssett, gjør jobben fordi både laminat- og vinylgulv er enkle å rengjøre.

Budsjett og garanti: et gulv for livet

La oss snakke pris: både laminat og vinyl er prisgunstige. I den laveste prisklassen er det størst utvalg av laminat. I tillegg tilbyr både Pergo laminat og vinyl meget lang garantitid: opptil henholdsvis 25 år og 20 år.

Hjelp til å velge

Har du fremdeles problemer med å velge mellom laminat og vinyl? Prøv med vår FloorFinder. Når du har svart på 4 enkle spørsmål vil verktøyet vårt lede deg mot din ideelle gulvtype og til et gulv i vårt utvalg som er ideelt for deg.

Oppdag våre laminat- og vinylgulv

Relaterte artikler

woman installing a pergo vinyl floor on an underlay

Sånn legger du nytt vinylgulv

Er det på tide å bytte ut korkbelegget som har ligget i kjøkkenet siden forrige århundre? Legg heller et vakkert vinylgulv. Her kan du se hvor enkelt det er

man installing a pergo laminate floor on an underlay

Sånn legger du laminatgulv

Å legge et laminatgulv er som å legge et vakkert puslespill. Med få klikk kan du forvandle kjøkkenet til husets midtpunkt. Se instruksjonene her