Go to content Go to search
bedroom with orange sofa and a grey vinyl floor

Velg riktig gulv til soverommet ditt

Uavhengig av om du er syvsover eller ikke er det alltid trivelig å sette ned føttene på et herlig gulv. Du kan i prinsippet velge hvilket gulv du vil til soverommet ditt, men det finnes mange gode grunner til at akkurat parkett- og laminatgulv er så populære.

Det kan være fristende å legge et rustikt massivt tregulv i soverommet. Men det er ikke lika moro når du får den første flisen i foten, når kalde vintre gir et kaldt gulv eller når du plutselig søler.

Bedchamber with a light parquet floor

Lettstelte gulv gir enda koseligere soverom

Parkettgulv er det samme som tregulv. Forskjellen mellom et parkettgulv og et massivt tregulv er at parketten ikke består av ett helt stykke tre. I stedet er parketten bygget opp av tre lag med tre som gjør det sterkere og mer solid. Ettersom parkettgulvet er tynnere enn et massivt tregulv fungerer det utmerket sammen med gulvvarme. Ettersom den er overflatebehandlet med sju lag UV-herdet vannbasert lakk eller olje av høy kvalitet har parketten god beskyttelse som gjør rengjøringen enklere. Hvis du vil ha et lunt og koselig soverom finnes det ingenting som slår et tregulvs unike egenskaper – nesten.

Selv om laminatgulv ikke er ekte tregulv så kan de i dag faktisk måle seg med tregulvene. Laminatgulv er enda mer solide enn parkettgulv. Det består av forskjellige sjikt som alle bidrar til at gulvet blir motstandsdyktig mot både riper og fukt. Dagens laminatgulv ser ikke bare ut som tregulv med sine autentiske dekorer, men har dessuten overflater, strukturer og fasinger som gir en naturtro følelse. Perfekt for deg som vil ha et tregulv men med laminatets fordeler.

Pillows on a gray laminate floor

Det finnes mye mer enn tregulv

Det har i mange år vært moderne med den mer industrielle følelsen – rå betong har funnet veien til vår hverdag. Til og med på soverommet. Men man må ikke bo i en nedlagt fabrikk for å oppleve betongfølelsen. Et mye enklere alternativ er å legge et laminatgulv som ser ut som betong – da får du det harde utseendet men likevel et behagelig gulv å gå på. Og du kan naturligvis legge gulvvarme under.

Med Pergos unike overflatebehandlinger kan du være sikker på at du ikke bare får et vakkert gulv, men dessuten et gulv som tåler alle soverommets påkjenninger.

Finn din favoritt blant soveromgulv