Go to content Go to search
home office with desk on a beige vinyl floor

Velg riktig gulv til hjemmekontoret

Det er ingen nyhet at et pent og fresht kontor betyr mye for motivasjonen og arbeidsgleden. Et ekte hjemmekontor er et sted hvor du tilbringer størsteparten av din våkne tid og det øker motivasjonen og effektiviteten dersom du slipper å kjenne at du jobber fra soverommet. Prinsippet for å innrede kontoret er det samme uansett om du innreder et kontor for flere eller bare for deg selv. Arbeidsplassen skal være praktisk, innbydende og kreativ.

home office with light grey laminate floor and a big window

Veien til hodet går gjennom kroppen

I dag er det svært populært med ståbord. Du skåner kroppen gjennom en variert arbeidsstilling og blir ikke sittende med bøyd nakke time etter time. Men uansett hvor bra bordet her, så er gulvet minst like viktig. Har du for eksempel forsøkt å stå en halvtime på et hardt betonggulv? Det kan ta knekken på alle unge og friske knær, hofter og rygger! Hvis du planlegger å anskaffe deg et ståbord for å skåne kroppen, må du matche det med et skånsomt gulv.

Vinyl-, laminat- og tregulv gir det akkurat det behagelige underlaget du trenger. Det er mykt, noe som gjør at du kan stå oppreist lengre uten å bli like trøtt i kroppen. Alle gulv fra Pergo har slitesterke overflater som er enkle å rengjøre, noe som er svært praktisk fordi du har ikke lyst til å bruke dyrebar arbeidstid på å vaske. Flekkene fra sølt kaffe tørker du enkelt bort uten risiko for flekker.

Det myke underlaget demper også irriterende lyd som fjerner fokuset fra arbeidsoppgavene. Du kan også være nødt til å arbeide hjemmefra til tross for syke familiemedlemmer som er hjemme, og da er et stille og rolig miljø alfa og omega. Den lyddempende effekten kan også komme godt til nytte når du er alene for å slippe tomromslyden som lett kan oppstå når man snakker i telefonen. For et støyende kontormiljø anbefaler vi vinylgulv som er ekstra støydempende.

close up of a desk with chair and a grey vinyl tile floor

Vinylgulvet har gjort en "vinylosjon"

Med vinylgulvets nye topplag har vinylen godt et comeback med et naturlig inntrykk i både utseende og følelse. I dag kan du komme unna med illusjonen av et ekte tregulv, betonggulv eller skiver, men uten å gi avkall på komforten.

Den vakre og naturtro dekoren gjør at vinylgulvet passer like bra i et offentlig miljø som i hjemmet. Innred for eksempel et kult, urbant fotoatelier med et varmgrått betonggulv i vinyl – som du kan jobbe på time etter time uten å få slitne føtter.

Eller inviter kunden til hjemmekontoret med fresh, naturfarget eikelaminat eller parkett for den luksuriøse tregulvfølelsen – uten at du må bekymre deg for skitne skosåler som skitner til.

Finn din favoritt blant hjemmekontorgulv