Go to content Go to search
mørkebrunt kjøkken med grått vinylflisegulv

Parkett eller vinylgulv: en sammenligning side om side

Oppbygning: ekte parkett i forhold til syntetisk PVC

Vinyl består av flere lag med PVC og glassfiberkomponenter, som utgjør et ekstremt holdbart gulv som er 100 % fritt for skadelige ftalater.

Parkettgulv er derimot et fullstendig naturlig treprodukt. Pergo parkettgulv er bygget opp av 3 lag med massive trematerialer som påføres beskyttende overflatebehandling for å garantere optimal stabilitet og holdbarhet.

Oppdag våre vinylgulv

Oppdag våre tregulv

svart kjøkken med mørkebrunt parkettgulv og en stol

Utseende: detaljrike

Ved å fokusere på alle detaljer sørger vi for at Pergo vinylgulv har en naturlig og autentisk design. En diskret overflatetekstur som gir en naturlig treverk- eller steineffekt.

Vi leverer naturligvis også ekte vare: parkettgulv som imponerer med autentiske og fine detaljer, og de leveres i et bredt utvalg av fargetoner, kvaliteter og tresorter – med en naturlig variasjon som kun finnes i ekte parkettgulv. Topp hemmelig? Ekte lidenskap for design og en grundig utvelgingsprosess for å sikre at vi arbeider kun med materialer i aller høyeste kvalitet.

Ytelser: skjønnhet og styrke

Komfort og lydegenskaper

Luksuriøse vinylgulv føles myke og varme. Det er en behagelig opplevelse å gå på dem, på alle måter. Gulvenes akustiske egenskaper demper uønskede lyder fra hæler, støvler, joggesko og poter.

Generelt er parkettgulv ikke så stille – men med vårt SilentWalk underlag holder Pergo parkett trinnlyden nede på et absolutt minimalt nivå.

Gulvvarme

Begge gulvtyper fungerer godt med gulvvarme, men vinyl er litt mer effektiv. Vinylgulv har den laveste termiske motstanden av alle Pergos gulvløsninger og fungerer utmerket som varmeleder.

Fuktighetsbestandig

Vannavstøtende teknologi sørger for at vann ikke skader ditt vinylgulv. Det betyr at vinyl kan brukes hvor som helst i hjemmet ditt.

Selv om Pergo parkettgulv er mer vannbestandig takket være vår StayClean-teknologi som beskytter og bevarer det autentiske og attraktive uttrykket, er de ikke fullstendig vannbestandige. Derfor anbefaler vi ikke å legge dem i våte områder.

Bruk og slitasje

Pergo vinylgulv ligger helt på topp i forhold til støtmotstand, slitestyrke og ripebestandighet. Den sterke og beskyttende overflaten gjør gulvene ekstra slitesterke.

Parkettgulv er tradisjonelt litt mer sensitive for riper og skrapemerker. Pergos lakkerte parkettgulv er imidlertid behandlet med 7 lag UV-herdet vannbasert lakk, og i tillegg med vann- og smussavvisende StayClean-teknologi som gjør dem mer robuste enn andre parkettgulv. Våre oljede parkettgulv har også god beskyttelse takket være to lag med førsteklasses olje.

kvinne som installerer et blick vinylgulv på et underlag

Legging: flytende eller limt

Uansett hvilken leggemetode du foretrekker – flytende eller limt - er både vinyl og parkett enkel å legge, takket være vårt innovative PerfectFold™ klikksystem. Faktisk er både Pergo parkett og Pergo vinyl så enkle å legge at du kan gjøre det selv!

Vedlikehold: hold gulvet vakkert

Vinylgulv er enkle å rengjøre. Regelmessig støvsuging og mopping med fuktig mopp, sammen med rengjøringsprodukter fra Pergo rengjøringssett, er tilstrekkelig.

Et parkettgulv trenger imidlertid litt stell for å bevare den pene overflaten. Lakkerte parkettgulv krever kun vanlig rengjøring takket være kombinasjonen av StayClean-teknologien og flere lag med lakk. Oljede parkettgulv trenger ekstra pleie, og de skal behandles regelmessig med produsentens rengjøringsprodukter og vedlikeholdsolje.

Budsjett og garanti: et gulv som varer hele livet

Vinyl er prisgunstig i forhold til parkett. På grunn av prisen på råvarene har parkettgulv med treverk i høy kvalitet en høyere pris.

I tillegg leveres både Pergo vinyl og parkett med meget lang garantitid, med opp til 20 år for vinyl og levetidsdekning for parkett.

Hjelp til å velge

Har du fremdeles problemer med å velge mellom vinyl og parkett? Prøv med vår FloorFinder. Når du har svart på 4 enkle spørsmål vil verktøyet vårt lede deg mot din ideelle gulvtype og til et gulv i vårt utvalg som er ideelt for deg.

Oppdag våre vinylgulv

Oppdag våre tregulv

Relaterte artikler