Go to content Go to search
cellar with coat rack and a beige vinyl floor

Velg riktig gulv til kjelleren

Er det egentlig på tide å ta tak i kjelleren og forvandle den til et sted man faktisk har lyst til å oppholde seg? Vil du ikke lenger la kjelleren være et paradis for spindelvev og skrukketroll? Da er det på tide å ta kontroll over kjelleretasjen og skape et miljø hvor mennesker kan trives.

Bike next to a stair on a brown cellar floor

Kjellerens mange bruksområder

Mange av oss husker tenåringsrommet i kjelleren. Det var der man kunne spille musikk og være sammen med kompisene uten å forstyrre for mye. For det andre har det vært det perfekte TV-rommet hvor solen aldri blendet TV-skjermen. Men for en stor del har det bare vært en eneste stor oppbevaringsplass, muligens innredet med vaskemaskin og den gamle fyrkjelen.

Forvandling med enkle midler

Bare ved å friske opp veggene med ny farge og legge et gulv, får du et helt nytt miljø. Hvis rommet ikke har for mange kriker og kroker, legger du gulvet enkelt på en dag. Både parkettgulv, laminat og vinyl monteres ved hjelp av Pergos smidige klikkfunksjon. Du slipper alle spikere, skruer og lim og du behøver ingen avanserte verktøy.

Ofte er underlaget av betong. Da må du huske på å legge en fuktsperre før gulvet kommer på. Hvis underlaget har små ujevnheter her og der, kan det være nok med et mellomlegg for å jevne ut. Uansett om du velger parkett, laminat eller vinyl, går det utmerket å kombinere med gulvvarme.

Storage cupboard on a light basement vinyl floor

Pent og praktisk

Du vil kanskje ha vaskerommet i kjelleren og da er det viktig med et gulv som tåler fukt. Legg inn et vinylgulv som både tåler fukt og som er slitesterkt, så får du også et mykt underlag å gå på. Dessuten er vinylgulv utmerket for en lyddempende effekt, noe som er bra både med tanke på kjellerens harde steinvegger og vaskemaskinens støy. Vinylgulv finnes med mange ulike dekorer som garantert gjør dine besøk i vaskerommet betydelig hyggeligere enn tidligere.

Finn din favoritt blant kjellergulv