Go to content Go to search

Legge vinylgulv

Alle Pergo Rigid vinylgulv er like lette å montere som de er å like. Velger du ekstrem styrke eller topp komfort? Velg ditt gulv og kom i gang!

Instruksjoner "flytende"

Instruksjoner for fiskebensmønster

Instruksjoner for Pad Pro (integrert underlag)

Trinn 1: Klargjør undergulvet ditt

Rigid Click vinylgulv kan monteres på ujevne undergulv, og i de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å klargjøre undergulvet. Men vi anbefaler likevel at du kontrollerer leggeanvisningen for ytterligere spesifikasjoner, og at overflaten er tørr, jevn, stabil og ren. Fjern alt eksisterende gulvbelegg før du setter i gang. Kvaliteten på undergulvet har mye å si for det endelige monteringsresultatet. Hvis undergulvet ikke egner seg for montering av Rigid Click vinylgulv, må nødvendige tiltak iverksettes.

mann kontrollerer undergulvet før legging av et vinylgulv

Trinn 2: Legg til et underlag om nødvendig

De fleste av våre stive vinylgulv har et integrert underlag. Du trenger ikke å velge underlag, du kan starte leggingen umiddelbart når forberedelsene til undergulvet er fullført.

Hvis det stive vinylgulvet ikke har et integrert underlag, er det imidlertid viktig å velge underlaget med omhu. Støyreduksjonen og utjevningsfunksjonene vil ha mye å si for sluttresultatet.

Utforsk vinylunderlag

beige vinylgulv lagt på underlag

Trinn 3: Samle verktøyene dine

Takket være det praktiske Uniclic® klikksystemet trenger du ikke mange verktøy når du skal montere ditt Rigid Click vinylgulv. Sørg for at du har dette grunnleggende utstyret:

Hvis du ikke har alt for hånden, er det ingen grunn til bekymring! Du finner alt utstyr du trenger i nærmeste byggevarehandel eller jernvarehandel.

Utforsk verktøy til vinylgulv

mann som bruker verktøy til å sage et vinylgulv

Trinn 4: legge underlag

Nå er det på tide å gå ned! Legg ut Pergo-underlaget, og monter den første stripen i samme retning som gulvet skal monteres i. Legg stripe for stripe etterhvert som gulvmonteringen går fremover. Bruk den tynne teipen til å lime sammen underlagsstripene, og sørg for at de ikke overlapper hverandre.

*Ikke nødvendig for stive vinylgulv med underlag som allerede er integrert.

mann som installerer et underlag på undergulvet

TRINN 5: Starte monteringen av Rigid Click vinylgulv

5.1. Legg et vinylgulv eller vinylfliser

  1. Først skal du sjekke hvor mange fulle rader du vil trenge ved å dividere bredden på rommet med bredden på en planke.
  2. Takket være det allsidige Uniclic klikksystemet kan du arbeide i begge retninger. Vurder hva som er den enkleste retningen å montere gulvet i før du starter.
  3. Start med den første planken du vil montere i hjørnet av rommet. Fjern klikkprofilen på både lang- og kortsiden av planken ved å sage den av.
  4. For andre planker i første rad (ikke i hjørnet), må du fjerne klikkprofilen på langsiden som vil være rett ved siden av veggen. Enhver plankeside som skal plasseres inntil en vegg må ha klikkprofilen fjernet for å sørge for den nødvendige ekspansjonsåpningen.
  5. Uniclic er unik fordi du kan montere plankene på to forskjellige måter: vinklet eller med slag.
  6. Fortsett monteringen på denne måten – rad for rad – mot enden av rommet. Det enkleste er å sitte på plankene som allerede er montert mens du arbeider.
  7. Merk at Rigid Click alltid skal monteres “flytende”, dvs. uten lim.

5.2. Legg et fiskebensmønstret vinylgulv

Våre fiskebensmønstrede vinylgulv leveres med det nye og unike Unizip®-klikksystemet. Dette unike systemet lar deg legge et fiskebensmønstret gulv med bare én type panel. Og du slipper å holde oversikt over de høyre og venstre (A eller B) panelene. Dette gir problemfri legging og reduserer risikoen for feil.

Leveres også med et formontert underlag, for raskere legging og bedre akustikk.

Trinn 6: beskjær vinylplankene

Det er ikke til å unngå at du må beskjære noen Rigid Click vinylgulvplanker under monteringsarbeidet.

Hvis du trenger å avkorte planken med et rett snitt, kan du skjære stive vinylgulv med dekorsiden vendt opp ved hjelp av en konkav spesialkniv for vinyl. Tegn en rett linje og bruk kniven til å lage et godt snitt i overflaten. Brekk deretter av planken med begge hender.

For alle andre snitt må du sage av plankene. Du legger planken med dekorsiden opp eller ned avhengig av sagtypen. Før du beskjærer plankene, må du bruke et reststykke til å fastslå hvordan du oppnår den beste beskjæringen (dekorsiden opp eller ned).

en mann som sager et vinylgulv

Trinn 7: fullfør med stil og gjør gulvet vanntett

Nesten ferdig! Fjern alle ekstra mellomlegg og monter matchende lister og fargematchende (5-i-1) eller aluminiumsprofiler for å fullføre gulvprosjektet ditt.

Ønsker du en vanntett finish? Sikre gulvet ditt med:

Les hele installasjonsanvisningen før du begynner å legge det stive vinylgulvet.

Utforsk tilbehør til vinylgulv

nærbilde av et fullført vanntett vinylgulv