Go to content Go to search
white kitchen with a brown laminate floor

Velg riktig gulv til kjøkken

Kjøkkenet er hjertet i hjemmet. Kjøkkenet er hvor familie og venner møtes for å prate sammen, lage mat, bake og spise – ganske enkelt for å leve. Dette betyr selvsagt også en del søling og kopper og fat som går i gulvet, så vel som klebrige og noen ganger skarpe redskaper. Kjøkkengulvet må med andre tåle mye, så det er lurt å tenke nøye gjennom hvilket kjøkkengulv du vil ha. 

Funksjon og slitestyrke er de viktigste egenskapene, men du vil selvsagt at kjøkkengulvet skal være vakkert i tillegg. Gulvet binder sammen hele rommet og kan enten ligge i forgrunnen eller diskret i bakgrunnen. Uansett hvilken smak og interiørstil du har, vil du hos Pergo finne kjøkkengulv som er dekorative, lett å legge og vedlikeholde.

Pergo vinyl flooring in a kitchen

Vinylgulv

Du vil trolig tilbringe mange timer på kjøkkenet, og hvis du ønsker en litt mykere og stillere følelse under føttene, bør du investere i et vinylgulv. Det er et av de mest vannbestandige og hygieniske alternativene, og fås i en rekke varianter. Moderne vinylgulv kan se ut nøyaktig som tre eller fliser, men uten deres negative egenskaper, slik som behovet for vedlikehold eller dårlig bestandighet overfor slag, riper og søl. Vinylgulv er derimot nesten helt vedlikeholdsfrie og kan håndtere de fleste ting.

Laminate flooring in a kitchen

Laminatgulv

Hvis du trenger et ekstra slitesterkt kjøkkengulv, er laminat det riktige valget for deg. Det øverste laminatsjiktet tåler det meste – det er sterkt, slitesterkt, ripebestandig og vanntett. Laminat fås også i en rekke ulike mønstre og strukturer – du kan få den naturlige følelsen av treets struktur, et rustikt årgangspreg eller en uvanlig steinstruktur, og mange strukturer kan også fås i ulike glansnivåer.

Uansett hvilken type kjøkkengulv du velger, er alle gulv fra Pergo lette og raske å legge. Så alt du trenger å gjøre, er å velge det du vil ha slik at du snart kan få utnyttet kjøkkenet optimalt!

Finn det perfekte kjøkkengulvet

Finn din favoritt blant kjøkkengulv