Laminat- eller parkettgulv: en sammenligning side om side

Oppbygning: HDF i forhold til parkettgulv

Både laminat og parkett er treprodukter, fordi kjernen består av tre. For laminat består kjernen av HDF – en plate med fine, resirkulerte trefibre som er komprimert under høyt trykk. På denne HDF-kjernen legges det et stabiliserende lag, et designlag og et transparent og vannbestandig topplag.

Pergo parkettgulv er bygget opp av 3 lag med massive trematerialer som limes sammen til en planke som påføres beskyttende overflatebehandling.

Utseende: detaljrike

Vi fokuserer på kvalitet ned i minste detalj og sørger for at alle Pergo-gulv utstråler kvalitet. Diskret overflatetekstur med naturlig treverk- eller steineffekt. Pergos Lillehammer-kolleksjon tar dette til neste nivå og tilbyr naturtro struktur som er så å si umulig å skille fra treverk.


Laminat- og parkettgulv: utseende

Vi leverer naturligvis også ekte tregulv: parkett som imponerer med autentiske og fine detaljer, og de leveres i et bredt utvalg av fargetoner, kvaliteter og tresorter – med en naturlig variasjon som kun finnes i ekte tregulv. Topp hemmelig? Ekte lidenskap for design og en grundig utvelgingsprosess for å sikre at vi arbeider kun med materialer i aller høyeste kvalitet.Ytelser: et gulv som er bygget for å vare

Komfort og lydegenskaper

Laminatgulv er laget av trefiber med et topplag i hard melamin, og de har en tendens til å lage mer lyd enn parkett på grunn av hard overflate og lav vekt. De kan også føles litt hule under foten sammenlignet med parkett, og de overfører lyder. Bruk av skumunderlag, som for eksempel SilentWalk, bidrar til å dempe begge disse ulempene.

Parkettgulv består av tynne lag med massivt tre. Derfor er de tyngre, har en motstandsdyktig overflate og er stillere enn laminat. For å optimalisere den akustiske kvaliteten anbefaler vi en kombinasjon av parkettgulv og SilentWalk underlag.

Gulvvarme

Begge gulvtyper fungerer med gulvvarme. Imidlertid har laminatgulv noe lavere termisk motstand, og det gjør dem litt mer effektive som varmeledere.

Fuktighetsbestandig

Vannavstøtende teknologi sørger for at vann ikke skader ditt laminatgulv. De fleste Pergo laminatgulv har AquaSafe-belegg i skjøtene som stenger vann ute og sørger for at det kan brukes i for eksempel bad og kjøkken.

Alle Pergo parkettgulv har et vannavvisende lag som beskytter og bevarer gulvets attraktive og autentiske utseende. Selv om vi har satt mye inn på å styrke de vannbestandige egenskapene i Pergo parkettgulv ved å introdusere vår StayClean-teknologi, er de ikke fullstendig vannbestandige, og derfor ikke egnet for bruk i våte områder, som for eksempel bad.

Bruk og slitasje

Pergo laminatgulv ligger helt på topp i forhold til støtmotstand, slitestyrke og ripebestandighet. Smarte teknologier som det patenterte TitanX-laget gir en tidobling av ripebestandigheten.

Parkettgulv er tradisjonelt litt mer sensitive for riper og skrapemerker. Pergos lakkerte parkettgulv er imidlertid behandlet med 7 lag UV-herdet vannbasert lakk, og i tillegg med vann- og smussavvisende StayClean-teknologi som gjør dem mer robuste enn andre parkettgulv. Våre oljede parkettgulv har også god beskyttelse takket være to lag med førsteklasses olje.

Legging: klikk i vei!

Begge typer gulv er enkle å legge takket være vårt innovative PerfectFold™ klikksystem. For laminatgulv anbefaler vi flytende legging med underlag. For parkettgulv er det du om avgjør: flytende eller limt gulv.

Laminat- og parkettgulv: leggingVedlikehold: enkelt, enklere, enklest

Både laminat og parkett er enkle å rengjøre, men tre krever mer vedlikehold. For laminat er det tilstrekkelig med støvsuging og mopping med fuktig mopp, sammen med rengjøringsprodukter fra Pergo rengjøringssett.

Et parkettgulv trenger imidlertid litt stell for å bevare den pene overflaten. Lakkerte parkettgulv krever kun vanlig rengjøring takket være kombinasjonen av StayClean-teknologien og flere lag med lakk. Oljede parkettgulv trenger ekstra pleie, og de skal behandles regelmessig med produsentens rengjøringsprodukter og vedlikeholdsolje.

Budsjett og garanti: et gulv for livet

Laminatgulvet er parkettgulvets mer prisgunstige fetter. På grunn av prisen på råvarene har parkettgulv med treverk i høy kvalitet en høyere pris.

I tillegg leveres både Pergo laminat og Pergo parkett med meget lang garantitid, opp til 25 år for laminat og levetidsdekning for parkett.

Hjelp til å velge

Har du fremdeles problemer med å velge mellom laminat og parkett? Prøv med vår FloorFinder. Når du har svart på 4 enkle spørsmål vil verktøyet vårt lede deg mot din ideelle gulvtype og til et gulv i vårt utvalg som er ideelt for deg.

Finn ditt ideelle gulv nå

Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

12.02.2020

Laminat eller vinyl: Hvilket gulv er best for meg?

12.02.2020

Parkett eller vinyl: hvilket gulv er best for meg?