Laminat kontra tre – alt du trenger å vite

Laminat kontra tre – alt du trenger å vite

Hva er forskjellen på laminat- og tregulv? La oss se på fordelene og ulempene ved fem forskjellige aspekter.

Tekniske egenskaper:

Det er to typer tregulv: massivt tregulv (hele bord av tre) og teknisk tregulv (flere sjikt med tre kombinert for å øke slitestyrke og stabilitet og redusere faren for svelling og krymping grunnet svingninger i temperaturer og fuktighet).

Laminatgulv består av flere sjikt smeltet sammen i en lamineringsprosess. Det har et belegg som er forsterket med aluminiumoksid, en kjerne av trefiberplate og et dekorativt papirlag. Dette papiret bestemmer utseendet til gulvet. De fleste laminatgulv har tredesign, men du vil finne betong, fliser og enda mer lekne design.

Pris:

Prisen på tregulv varierer alt etter tresort – jo mer eksotisk treet er, desto dyrere er det. Tregulv har imidlertid en ekstremt lang levetid hvis det vedlikeholdes bra.

Laminatgulv har en kjerne av HDF (komprimert tre), som er mye billigere enn massivt tre. Pergos laminatgulv og tregulv kan du enkelt legge selv takket være det patenterte klikksystemet PerfectFold.

Slitestyrke:

Pergos laminatgulv er svært bestandig overfor riper, trykk, slag, skitt, væske, sollys og varme, og leveres med livstidsgaranti i de fleste tilfeller.

Tregulv er mykere enn laminatgulv og mer følsomme for riper, slag, søl og sollys. Men tre har en naturlig sjarm som er vanskelig å motstå. Pergos tregulv er behandlet med 7 lag med lakk eller 3 lag med olje for å sikre optimal beskyttelse.

Fuktighet:

Både tre- og laminatgulv inneholder ekte tre. Og tre takler ikke vann så bra. Med Sensation utviklet vi et laminatgulv som kombinerer en fuktbestandig kropp med et sterkt og tett låsesystem med klikkfuger og et belegg som gjør bordene, og den fasede kanten mellom dem, mer vannbestandig enn noensinne.

Dette betyr at laminatgulvet egner seg for et hvilket som helst rom, inkludert kjøkkenet og baderommet. Tre er et organisk materiale som reagerer på svingninger i fuktigheten og som egner seg dårligere for kjøkkenet eller baderommet.

Vedlikehold:

Et tregulv krever vedlikehold for å holde seg vakkert. I tillegg til vanlig rengjøring bør det også behandles regelmessig med produsentens rengjøringsprodukter, og oljede tregulv må behandles med vedlikeholdsolje. 

Laminatgulv er overflatebehandlet, noe som gjør det vanskelig for skitten å få feste. Regelmessig støvsuging og mopping holder lenge, men for å bevare det vakre utseendet anbefaler vi at du regelmessig bruker Pergos rengjøringsprodukter.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
22.06.2017
Top