Go to content Go to search
kids room with toys laying on a beige vinyl floor

Velg riktig gulv til barnerommet

Å få sitt første helt eget soverom er en stor begivenhet for mange barn. Nå er det på tide å sove i egen seng og at få et privat tilholdssted hvor verken foreldre eller søsken forstyrrer. Det er helt enkelt det eneste stedet hvor barnet kan være helt for seg selv en stund.

Cot on a beige vinyl floor

Søvnen ligger i det første rommet

Et barn som ikke sover bra, er oftest ikke et lykkelig barn. Ved å skape et stille og harmonisk sovemiljø, øker du sannsynligheten for lange og deilige netter. Med rolige farger og gjerne et mykt gulv blir soverommet koselig for både hvile og lek. Velg gjerne mellom et laminatgulv eller vinylgulv – de er begge robuste for søl og riper. Gulvene er enkle å holde rene, støtbestandige, fungerer utmerket med gulvvarme og finnes med mange pene dekorer. Vinylgulvet er i tillegg mykt og behagelig, noe som er en fordel hvis barnet ditt skulle falle ut av sengen.

Både laminat- og vinylgulvet tåler enkelt små ulykker fra barn som øver på å gå uten bleie, leker med maling og mammas leppestift. Gulvene holder seg pene og freshe i hele barndommen med alt det griseriet som kan oppstå.

Nursery with toys on the laminate floor

Med rom for fremtiden

Til barnerommet kan det være fristende å velge et gulv i spennende farger og å male veggene i sterke farger. Vi anbefaler likevel at du tenker framover. Mal i stedet veggene i en nøytral farge og heng opp morsomme tavler. Kjøp et kreativt teppe og legg det på et pent laminatgulv eller vinylgulv med tredekor. Da får du et rom som også fungerer gjennom de utfordrende tenårene. Dessuten blir rommet perfekt som fremtidig gjesterom når dine voksne barn kommer på besøk – uten at du behøver å bytte gulv eller male om veggene.

Finn din favoritt blant barneromgulv