Go to content Go to search

Legge et laminatgulv

Det å legge et Pergo laminatgulv er nå raskere og enklere enn noensinne med våre innovative PerfectFoldTM- og Uniclic®-klikksystemer.

TRINN 1: Klargjør undergulvet ditt

Kvaliteten på undergulvet har mye å si for det endelige monteringsresultatet. Fjern først eventuelle eksisterende gulvbelegg. Etter kontroll for ujevnheter i undergulvet, må du støvsuge hele overflaten grundig. Sørg for at gulvunderlaget er flatt, rent, fast og tørt. Sikre eventuelle løse deler for å unngå knirking.

Hvor store kan fugene i eksisterende flisgulv være? Hvordan kan du utjevne ujevnheter? Hva med gulvvarme? Les anvisningene for installasjon før du begynner, slik at du er godt forberedt:

Vannbestandig laminatgulv

Instruksjoner for gulvvarme

STEG 2: Velg underlag

Vi anbefaler å bruke et Pergo-underlag. Underlagene er spesielt designet for å dempe lyd, beskytte mot varme og gi en jevn overflate. Leggingen går mye bedre når du velger et underlag fra Pergo.

Utforsk underlag til laminatgulv

laminatgulv installert på underlag

STEG 3: Samle verktøyene dine

Takket være det praktiske klikksystemet trenger du ikke et stort utvalg av verktøy. Vi anbefaler deg derfor kun å bruke Pergo-tilbehør, siden dette er spesielt utformet og testet for bruk med Pergo-gulv:

Utforsk verktøy til montering

TRINN 4: Monter et underlag for laminatgulvet

Rull ut underlaget ditt, og legg det så nært til veggen som mulig. Legg den første raden i samme retning som du planlegger å legge laminatgulvet. Legg gradvis til rader med underlag, etter hvert som du går videre. Bruk Pergo teip til å lime sammen underlagsstripene, og sørg for at de ikke overlapper hverandre. Tett alle skjøter og pass på at du ikke etterlater åpninger (bortsett fra når du har et undergulv i tre).

Utforsk underlag til laminatgulv

TRINN 5: Legg laminatgulvet ditt

  1. Først skal du sjekke hvor mange fulle rader du trenger ved å dividere bredden på rommet med bredden på en planke.
  2. Sett et merke på veggen der du ønsker å legge den siste planken. Den siste planken bør være minst 5 cm bred for enkel montering.
  3. Sørg for at plankene blir blandet når de monteres, slik at du ikke ender opp med for mange identiske, lyse eller mørke, planker ved siden av hverandre.
  4. Start med den første planken du skal montere i hjørnet av rommet. Fjern klikkprofilen på både den lange- og korte siden av planken ved å sage den av. Alle plankesider som skal være helt inntilt en vegg må ha klikkprofilen fjernet for å sikre den nødvendige ekspansjonsåpningen.
  5. Sørg for at endeskjøtene til plankene i to påfølgende rader aldri er på linje. Sørg for at avstanden mellom skjøtene er minst 30 cm.
  6. Før den første planken i den andre raden inn i den første planken i den første raden, og fortsett videre på samme måte. Det enkleste er å sitte på plankene som allerede er montert mens du arbeider.
  7. Pergo laminatgulv er ikke ment for "legging med lim".

TRINN 6: Sag laminatgulvet ditt

Du må beskjære noen av plankene til laminatgulvet, slik at de passer perfekt til rommet. Du legger planken med dekorsiden opp eller ned avhengig av sagtypen. Ikke glem å bruke hansker, og en blyant for å tegne opp skjærelinjene!

TRINN 7: Fullfør med stil og hold det vanntett

For å fullføre gulvprosjektet, kan du legge matchende gulvlister, profiler eller andre fine detaljer som f.eks. rørdeksler.

Ønsker du en vanntett finish?

Utforsk tilbehør til laminatgulv