Go to content Go to search
gang med mørkt laminatgulv og store vinduer

Pergo og innlagt gulvvarme

Last ned instruksjoner for gulvvarme

Ulike typer innlagt gulvvarme og innlagt gulvavkjøling

Alle Pergo-gulv kan brukes sammen med lav-temperatur innlagt gulvvarme. Avhengig av gulvet du velger er det to mulige alternativer:

  • Vannbåren eller elektriske varmeelementer som er innlagt i underlaget. Dette passer til alle Pergo-gulv: laminat, vinyl og tre.
  • Varmefolie: den nyeste generasjonen av innlagte gulvvarmesystemer. Varmefolien legges oppå påstøypen eller undergulvet. Dette kan brukes med våre laminat- og tregulv.

Alle Pergo-gulv kan også brukes sammen med innlagt gulvavkjøling. Kjøleelementene fungerer på samme måte som varmeelementene bortsett fra at de bruker kaldt vann i stedet for varmt vann.

Betydningen av termisk motstand og isolasjon

For å best mulig effekt av innlagt gulvvarme må du velge et gulv med lav termisk motstand, som lar varmen slippe gjennom. Jo høyere den termiske motstander er jo lengre tid vil ta før gulvet varmes opp og den innlagte gulvvarmen blir mindre effektiv.

I tillegg er det viktig å legge et isolasjonslag under din innlagte gulvvarme. På denne måten reflekteres varmen av isolasjonslaget og opp gjennom gulvet.

Pergo vinylgulv har den laveste termiske motstanden av alle Pergo-gulvene og har utmerkede varmeledende egenskaper, som gjør at de egner seg utmerket for innlagt gulvvarme. Våre utvalg av laminat- og tregulv er, imidlertid, også godt egnede, kostnadseffektive alternativer.