Kan jeg bruke Pergo vinylgulv sammen med innlagt gulvvarme eller gulvavkjøling?

Vi svarer på alle dine spørsmål om å kombinere Pergo vinyl med innlagt gulvvarme eller gulvavkjøling.

Vinylgulv og innlagt gulvvarme går sammen som hånd i hanske, hvilket gjør vinyl svært populært både til renoveringer og nybygg. Alle Pergo vinylgulv kan bruke sammen med lav-temperatur innlagt gulvvarme eller gulvavkjøling.

Typer innlagt gulvvarme

Pergo Vinylgulv er kompatible med lav-temperatur innlagt gulvvarme. Dette betyr at den maksimale kontakttemperaturen til vinylen ikke kan overskride 27°C. Vinylgulv kan kun brukes med vannbåren eller elektriske varmeelementer som er lagt inn i underlaget. Nye systemer som varmefolie som legges oppå underlaget er ikke egnet. Ved installasjon av Pergo vinyl med innlagt gulvvarme er det viktig å følge instruksene nøye.

Last ned instruksene - Click Last ned instruksene - Glue

Vinylgulv med innlagt gulvvarme: ting du må tenke på

Når du kombinerer et vinylgulv med innlagt gulvvarme må du påse at den totale termiske motstanden ikke overskrider 0,15m² K/W. Jo høyere den termiske motstander er jo lengre tid vil ta før gulvet varmes opp og den innlagte gulvvarmen blir mindre effektiv. Pergo vinylgulv passer utmerket til dette: Pergo vinyl 4,5 mm har en termisk motstand på 0,015 m²K/W når det limes eller 0,025 - 0,070 m²K/W ved ‘flytende’ montering med et underlag. Med andre ord: et limt gulv overfører varmen noe bedre. Den termiske motstanden til Pergo vinyl finner du i de spesifikke retningslinjene for innlagt gulvvarme.

Det er også viktig å legge et isolasjonslag under den innlagte gulvvarmen som isolerer mer enn vinylen. På denne måten reflekteres varmen av isolasjonslaget og opp gjennom gulvet.

Vinylgulv og gulvavkjøling

Gulvavkjøling følger de samme prinsippene som innlagt gulvvarme, bortsett fra at den bruker kaldt vann i stedet for varmt vann. Derfor er det viktig å ha et avansert kontroll- og sikkerhetssystem for å forhindre intern kondensering ved bruk av gulvavkjøling. Dette forhindrer vannskader i gulvet ditt.

Legging av vinylgulv med innlagt gulvvarme

Pergo vinylgulv kan legges på to måter: limt eller ‘flytende’. De generelle monteringsanvisningene gjelder fortsatt, med mindre våre spesifikke retningslinjer for innlagt gulvvarme sier noe annet. Dersom du er i tvil bør alltid sjekke med din forhandler.

Last ned instruksene - Click Last ned instruksene - Glue

Lær mer:


Var denne artikkelen til hjelp?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.


Finn din nærmeste Pergo-forhandler