Go to content Go to search

Legge vinylgulv – hvilke verktøy trenger jeg?

Når du skal legge ditt nye vinylgulv, trenger du verken være profesjonell gulvlegger eller eie et helt arsenal med verktøy.

  • Måleutstyr
  • Vernebriller
  • Snor
  • Hansker
  • Penn
  • Kniv
  • kubein
  • Vinkelhake

Med klikkfunksjon blir verktøylisten kort

For at du skal lykkes med å legge vinylgulvet klarer du deg med noen enkle verktøy. Takket være gulvets klikkfunksjon, trenger du verken skruer, spiker eller lim. I stedet legges gulvet flytende og plankene fester seg i hverandre ved hjelp av klikkfunksjonen. Du trenger heller ingen verktøy for å sette sammen gulvplankene ettersom det finnes tre forskjellige måter å montere dem, som i prinsippet dekker alle situasjoner du kan stå overfor når du legger gulv.

Til vinyl holder det med en kniv

Hvis du skal legge vinylgulv, trenger du bare en konkav kniv eller en kappsag. Pergos tapetkniv er en stabil kniv for presisjonsskjæring som dessuten er utmerket for å skjære runde former.

Når du bruker kniven, blir det ikke noe støv. Dette betyr at du kan utføre alt arbeid innendørs og slippe en storopprydding etterpå. For å kappe en vinylplanke skal du markere linjen og bruke kniven for å lage et hakk i overflaten. Deretter brekker du planken. Dekorsiden skal vende opp.

Sånn limer du vinylgulvet

I tillegg til kniv, har Pergo et installasjonsverktøy for laminatgulv som hjelper det med å skjære rett og i 90°. Installasjonsverktøyet har fingerbeskyttelse med slagjern og utjevningsfunksjon. Selvfølgelig passer verktøyet både høyrehendte og venstrehendte.

Hvis du vil lime vinylgulvet, noe som anbefales ved gulvvarme, har Pergo lim som er spesielt utviklet for Pergos vinylgulv. Det fordeler seg enkelt og gir garantert raskt feste og høyeste styrke. Du kan også avslutte installasjonen med Pergos fugemasse som finnes i åtte ulike farger.

Hvis du trenger å måle en ekstra gang eller gjøre en liten markering, så er det smart å ha en tommestokk og penn tilgjengelig. Husk at du ikke skal bruke slagkloss når du legger et vinylgulv fra Pergo.

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.