Go to content Go to search

Slik monterer du vinyl i trappen

Pergo vinylgulv er et utmerket alternativ når du skal velge riktige profiler til trappen din. 

Den beste løsningen

Pergo tilbyr flere alternativer for montering av vinyl i trapper:

 • Pergo trappebelegg er tilgjengelig for Lysefjord Pad Pro, Otra Pad Pro, Otra pro. De er designet for lukkede trapper med opptrinn, med en maksimal bredde på 1474 mm (middels store planker) eller 1231 mm (små planker).
 • Pergo Incizo-profil og Incizo grunnprofil i aluminium

Husk imidlertid at trinnene i trappen må ha rette kanter, ikke buede. Det er også viktig at undergulvet er porøst nok til å gi sterk vedheft mellom limet og undergulvet.

Trappebelegg i vinyl: en enkel trinnvis veiledning

Med de neste trinnene kan du gi trappen din et nytt utseende som passer perfekt til det vakre vinylgulvet.

 1. Reparer alle skader og sørg for at overflaten i trappen er helt ren og plan.
 2. Mål nøyaktig høyde og bredde på hvert opptrinn (vertikal side) og hvert trinn (horisontal side).
 3. For å kutte en gulvplanke til riktig størrelse begynner du å måle fra noten på langsiden. Skjær også av alle andre klikkprofiler.
 4. Klikk sammen en trappefornyer og en vinylplanke. Kutt hele vinyl-trappefornyeren til riktig størrelse. Hvis frontavrundingen stikker mer enn 30 mm ut fra opptrinnet, kan du klikke på en ekstra planke. Tape disse to delene sammen på baksiden.
 5. Liming – vertikal side: Utfør alltid en tørrmontering før du limer trappen. Start øverst og lim fast de vertikale forsidene først. Bruk anbefalt lim og bruk en bølgebevegelse slik at det påføres nok lim.
 6. Fest hver gulvplate til den tilhørende vertikale siden av hvert trinn med noten nedover.
 7. Liming – horisontale sider: Utfør alltid en tørrmontering før du limer trappen. Lim først fast det øvre trappedekket. Hvis gulvet i det øvre nivået er installert flytende, må du passe på å bruke Incizo mellom det limte øvre trappedekket og det flytende gulvet. For hvert trinn klikker du alle delene sammen for å dekke trinnet (trappedekket og gulvplaten) slik at det dannes et helt trappedekke. Påfør lim på trappefoten med en bølgebevegelse, og pass på at det påføres nok lim.
 8. Skyv hvert trappedekke inn i noten på panelet som er festet på opptrinnet over. Gjenta dette for hvert trinn.
 9. Avslutt overganger med Pergo fugemasse (QSKIT(-)) for å skjule eventuelle ujevnheter. Fugemasse er tilgjengelig i hvitt og ulike matchende farger til gulvet. Fugemassen kan også males.

Merk: Dette er en veiledning for fargematchede trapper. Ønsker du en trapp med malte opptrinn? Da trenger du bare å følge trinnene for trappedekkene (horisontal side).

Vinylprofiler til trapper: noen praktiske trinn

Det finnes flere muligheter for montering av profiler, her er en av dem:

 1. Fjern gammelt gulvbelegg. Reparer alle skader og sørg for at overflaten i trappen er helt ren og plan.
 2. Kutt plankene etter målene for den vertikale siden av hvert trinn. Bruk hansker og kutt i retning vekk fra kroppen. Vi anbefaler å bruke en konkav kuttekniv. Deretter skal du lime planken som er kuttet etter mål til den vertikale siden.
 3. Plasser en aluminiumsprofil på kanten av trappen. Skru denne godt fast.
 4. Fyll ut eventuelle ujevnheter i trinnene med sparkel. Deretter sliper du ned og støvsuger. Overgangen mellom aluminiumsprofilen og trappens overflate må også være helt jevn.
 5. Dekk hvert trinn med vinyl som er kuttet i riktig størrelse. Lim vinylen på og sørg for at den passer godt til den vertikale siden. Press godt fast. Nå er trappen din ny og fin.
 6. Gjenta disse trinnene for resten av trappen.

Etter at limet har fått tørke i 24 timer, kan du bruke trappen.

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.