Velg riktig gulv til loftet

Riktig gulv til loftet

I de senere årene har det blitt populært å tømme loftene på boligblokker og bygge dem om til moderne leiligheter eller forvandle dem til en del av en toetasjes leilighet. Også i private villaer kan en ombygging av loftet være en utmerket måte å få flere soverom og mer plass å bevege seg på.

Se alle loftgulv

Fra trekkfull oppbevaring til koselig takleilighet

Uansett om du vil skape et nytt soverom, et loftskontor eller et ekstra filmrom, så er grunnjobben den samme. Først må du kontrollere at du i det hele tatt får plass under skråtaket. Husk at det kan være godt i det minste å kunne stå oppreist i en del av rommet i rommet og at du skal kunne vaske uten å ødelegge ryggen helt.

Selvfølgelig er det også viktig å kontrollere de byggetekniske aspektene. Finnes det for eksempel fullgod isolering? Hvis ikke kommer det til å bli iskaldt om vinteren og varmt som en badstu på sommeren. Du må også planlegge en trapp. Er det en trapp der allerede eller må du bygge en ny? Og hvordan er det med plass til trappen i etasjen under? Det er også svært viktig å kontrollere at gulvet har tilstrekkelig styrke og stabilitet for romplanene dine. Hvis gulvet må forsterkes, så er det praktisk og smart å starte med det. Et stabilt grunnlag er en god forsikring.

Når du har gjort de forsterkningene og utbedringene av gulvet som behøves, kan du tenke på hvordan du vil innrede. Pergos tynne og sterke parkett, laminat og vinyl kan du legge rett på det eksisterende gulvet uten at det bygger så mye i høyden. Med riktig mellomlegg kan du dessuten slippe unna med noen ujevnheter i underlaget uten at det forårsaker problemer. Som alltid med Pergos gulv, legger du dem med klikkfunksjon. Dette gjør gulvleggingen både rask og enkel. Dessuten fungerer både parkett, laminat og vinyl utmerket med gulvvarme.

Valget mellom gulv

Det er rommets funksjon som påvirker hvilken gulvtype som er best. Laminat og vinyl er toppen for barneleker, mens parkett gir en ekstra luksuriøs følelse. For lyddemping mellom loftsleiligheten og rommet under, er vinylgulv ekstra bra og derfor anbefaler vi ofte vinyl til rom i de øverste etasjene.

Når det gjelder utseende og stil, finnes det noe for alle smaker uansett gulvtype. Vil du beholde den rustikke loftsfølelsen, kan du satse på mørkt tre med børstet overflatestruktur og synlig kvist. For en fresh og lys loftsleilighet finnes det mange lyse trevarianter å velge mellom. Også blant de lyse tresortene kan du få en mer rustikk følelse ved å bruke hele gulvplanker. Du har kanskje synlige takbjelker som du kan matche gulvet med.

Se alle loftgulv
Finn en forhandler >
Start "RoomViewer" >