NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Historien om hvit furu gulv

14. september 2016

Skandinavisk design, med furu som det foretrukne treslaget, er fortsatt svært populær. Det er ingen tilfeldighet at “børstet hvit furu” laminatgulv er en av designene som skiller seg ut i den nye Sensationkolleksjonen.

"Da jeg var på hyttetur i Norge, ble jeg helt lamslått av utseendet til den børstede furuen som dekket veggene. Men fordi det var så mykt og trakk til seg så mye støv, kunne man ikke bruke dette treslaget på gulvet."

Oke Nollet, Design Director Pergo, forteller historien bak furugulvet:

“Da jeg var på hyttetur i Norge, ble jeg helt lamslått av utseendet til den børstede furuen som dekket veggene. Men fordi det var så mykt og trakk til seg så mye støv, kunne man ikke bruke dette treslaget på gulvet. Dette inspirerte meg til å lage et laminat i børstet mykt tre som ville være perfekt som gulv. Så jeg tok kontakt med det lokale tømmeropplaget, valgte nøye ut et antall originale treplanker og sendte dem tilbake til Belgia. FoU-teamet behandlet disse originale plankene for å lage prototyper med en god balanse i farge, struktur og design. Det endelige målet var å lage et perfekt furugulv med naturlig preg. Ekte gulv i mykt tre får lett hakk og merker, men med Pergos Sensation-versjon i laminat kan man bruke furu også i svært trafikkerte områder, uten å risikere skader fra, for eksempel, høye hæler.”

Oke Nollet,
design director Pergo

Leter du etter en Pergo forhandler i ditt område? Finn en forhandler

Volgsjön ons:

  

BRUSHED WHITE PINE,
PLANK

Article number: L0231-03373


Del denne artikkelen