Gulvproff eller gjør det selv

Gulvproff eller gjør det selv

Ved å engasjere en gulvlegger går prosessen ofte raskere og som proff vet gulvleggeren hvordan man forbereder underlaget, måler og skjøter på beste måte. Men også du som amatør kan legge gulv – både raskt og enkelt.

Klikksystem gjør det enkelt å legge gulv

Pergos gulv er i dag så pass enkle å legge at du kan klare det selv gjennom å lese instruksjonene som følger med det respektive gulv. Uansett om du velger tregulv, laminat eller vinyl så legges gulvene i prinsippet alltid flytende. Det innebærer at du hverken trenger å skru, spikre eller lime. Med Pergos klikkmetode setter du sammen gulvbordene eller gulvplatene – og hvis du vill legge om et parti kan du enkelt ta opp gulvet igjen uten at det går i stykker.

Ingen avanserte verktøy ved legging av parkettgulv

Hvis du skal legge et parkettgulv klarer du deg med en god sag. Til et laminatgulv kan du benytte samme type sag, men med et laminatblad eller et fint treblad. Til vinylgulvet holder det med en konkav kniv. Du må med andre ord ikke lære deg noen kompliserte verktøy.

Hvor vanskelig det er kommer an på rommet

Hvis du har et rett og enkelt rom med godt underlag går det raskt å legge det nye gulvet selv. Et rom på 25 m2 behøver ikke ta mer enn én dag, selv om det er første gangen du legger et gulv. Ettersom både parkett, laminat og vinyl er ferdigbehandlede trenger du heller ikke olje eller lakke, du kan sette inn alle møblene med en gang gulvet er på plass.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
17.07.2017
03.07.2017

En gulvproffs uvurderlige kunnskaper

Men alle rom er ikke perfekte. Iblant kan det kreves et stort forarbeid med underlaget og kunnskap om hvordan selve underlaget kan forbedres eller repareres. Det kan også handle om et rom med mange kriker og kroker. Da kan en profesjonell gulvleggers kunnskaper være uvurderlige. I tillegg er også gulvlister noe som amatøren ofte sliter med å få til perfekt. Men det er langt fra umulig. Les instruksjonene og vurder om du vil gjøre det selv – hvis ikke finnes det mange dyktige gulvleggere som vet nøyaktig hva som trengs og hva som skal gjøres.

Top