NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Sånn legger du nytt vinylgulv

7. oktober 2015

Nå er det kanskje på tide å bytte ut korkbelegget som har ligget i kjøkkenet siden forrige århundre. Legg heller et vakkert vinylgulv– du vet, et sånt virkelig bekymringsfritt gulv.

Forarbeidet danner det viktige grunnlaget

Å legge et Pergo vinylgulv i dag er lekende lett. Med vårt klikksystem trengs hverken spiker eller lim. Du klikker ganske enkelt sammen bordene. Hvis du har et perfekt underlag å legga vinylgulvet på er du ferdig på et blunk. Har du derimot et underlag med mange ujevnheter må du legge litt energi i forarbeidet.

Plant og rent underlag viktig

Akkurat som for andre gulv er det viktig at underlaget er jevnt når du legger vinylgulv. Alle fuger som er dypere enn 1 mm i en lengde på 20 cm må jevnes ut. Det samme gjelder ujevnheter større enn 2 mm over en lengde på 1 m. Det finnes vinylunderlag som er både isolerende og lyddempende og som gjør underlaget jevnere. Med et plant og rent underlag blir det enkelt å legge vinylgulvet på plass og få det til å ligge like fint år etter år.

Også vinyl kan utvide seg

Du har sikkert hørt at tregulv må akklimatiseres før man begynner å legge det. Det samme gjelder for vinylgulv. La gulvet ligge i emballasjen i 48 timer før du begynner å legge det. Da har det rukket å tilpasse seg til klimaet i rommet ditt. Gi dessuten vinylgulvet plass til å utvide seg ved å la det være et mellomrom på 2 mm mellom gulv og vegg.

Klikk! Du klikker enkelt sammen vinylbordene

Etter at du har planlagt hvordan vinylgulvet skal ligge er det tid for selve leggingen. Hvis du må kappe vinylgulvet for å tilpasse det, så gjør du det best med en kappsag eller kniv.

Deretter klikker du enkelt sammen vinylbordene. Takket være Pergos patenterte system PerfectFold™ er det ikke vanskeligere enn å legge et puslespill. Klikkfugen låser gulvet både vertikalt og horisontalt, og det gir en unik stabilitet. Dessuten gjør klikksystemet at leggingen går enklere og raskere enn med noe annet vinylgulv på markedet. Når du hører klikket vet du at bordene sitter sammen.

For utførlige instruksjoner og bruksanvisning – les mer her.

Leter du etter en Pergo forhandler i ditt område? Finn en forhandler

Del denne artikkelen