Guide til valg av gulv

Guide til valg av gulv

Har du bestemt deg for å bytte ut gulvet? Å velge gulv kan virke som en uoverkommelig oppgave når man ser hvor mange materialer og design man kan velge mellom. Her gir deg tips til hvilke ting du bør ta med i betraktning.

Hva skal du bruke rommet til?

Det første du må tenke på når du skal velge et gulv, er plasseringen og formålet med rommet. Gulv utsettes for mer slitasje i noen rom enn i andre – skitt og grus dras med inn i gangen; på kjøkkenet søler man væske og mister skarpe gjenstander på gulvet, og i arbeidsrommet ruller kontorstolen frem og tilbake.

Laminat- eller vinylgulv egner seg best for rom med mye trafikk fordi de er svært slitesterke, tåler vann og har høy slagfasthet. Både laminat- og vinylgulv fås med naturlige tre- og steineffekter.

Tregulv er et utmerket valg i rom der gulvet får en mildere behandling. Treets unike, naturlige egenskaper er en enkel måte å gi rommet varme og personlighet på.

Treets unike, naturlige egenskaper er en enkel måte å gi rommet varme og personlighet på

Hvordan ser rommet ut?

Hvordan ser rommet ut – er det stort eller lite, lyst og luftig eller mørkt med få vinduer? Tenk på hvilken farge du ønsker på veggene og møblene, og hvordan disse vil stå til gulvet. Lyse vegger får rommet til å virke større, og naturlige materialer kan skape en varmere følelse. Naturlige materialer lar seg også lett kombinere med de fleste farger og føles tidløse selv om du skulle endre smak på interiøret.

Størrelsen og bredden på bordene eller flisene kan gi en visuell effekt. Horisontale linjer og brede bord kan for eksempel få et lite rom til å virke lengre. Et avlangt rom kan virke bredere hvis du legger bordene på tvers. Du kan bestille prøver og legge dem ut i rommet for å se hvordan de tar seg ut under ulike lysforhold.

Hvordan vil du at gulvet skal se ut?

Sist men ikke minst – hvordan vil du at gulvet skal se ut? Selv om du har bestemt deg for en bestemt type gulv, er det fremdeles mange valg å ta. Våre parkettgulv fås i ulike tresorter og en rekke ulike fasede kanter, strukturer, overflatebehandlinger og design. Laminatgulvene fås som lange bord, i klassisk stavdesign, med ulike steineffekter og med eller uten fasede kanter. Vinylgulvene kan se ut som mange ulike tresorter eller fliser. Er det vanskelig å velge? Ta kontakt med forhandleren for å få veiledning!

  • Rom med mer slitasje trenger mer slitesterke gulv
  • Naturlige materialer lar seg lett kombinere med ulike dekorer
  • Hvordan du legger gulvet kan påvirke utseendet til rommet
  • Våre gulv kan fås i en rekke varianter
Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

01.12.2015

Velg riktig gulv til rommet

26.07.2017

Velg riktig gulv til hvert rom i hjemmet ditt