Go to content Go to search
sovrum med grå vinylgolv och en cognacfärgad läderstol

Velg riktig gulv til rommet

Å velge gulv er ikke enkelt. Det finnes mange gulvtyper å velge mellom og når du har valgt gulv, skal du bestemme deg for hvilken design du vil ha. Det blir heller ikke enklere av at du vet at gulvet skal ligge der lenge. Du vil selvfølgelig være sikker på at du tar riktig beslutning.

Oppdag det riktige gulvet for ditt rom

Vår anbefaling er at du starter med å tenke funksjonelt. Hvilken type rom handler det om? Skal gulvet legges i førsteetasjen eller i andre? Eller er det for eksempel et rom med høy luftfuktighet?

Gulv for fuktige rom

I rom som kjøkken, gang eller vaskerom hvor luftfuktigheten er høy og det i tillegg søles mye vann, bør du ikke velge teppe. Heltregulv er heller ikke å anbefale da de er mer følsomme for fukt. Utmerkede gulv for denne typen miljø er i stedet vinyl eller laminat klinker eller stein. Hvis du vil ha følelsen av et tregulv eller stein, er vinyl eller laminat perfekt. Du får et naturlig utseende samtidig som gulvet er varmt og behagelig – i motsetning til klinker og stein. Både vinyl og laminat tåler dessuten vann og er mye enklere å legge takket være Pergos enkle klikkfunksjon.

Gulv til barn – og lekerom

Vinyl er også et perfekt valg til barnerom og lekerom. Vinylgulv er myke. Dette betyr at små barn som faller i lek, ikke slår seg så hardt som de hadde gjort hvis det hadde vært et massivt tregulv. I hus med to etasjer pleier dessuten soverommene å ligge i andreetasjen – også da er vinyl et svært bra valg fordi gulvet ikke reflekterer lyd.

Gulvvalget handler også om følelse

Selvfølgelig kan man ikke bare tenke funksjonelt når man skal velge et gulv. Du skal leve med det nye gulvet i mange år framover. Hvilket materiale og utseende som du foretrekker, er jo svært personlig.

Vi i Pergo følger alltid de siste innredningstrendene og skaper gulv som kan gi deg den rette følelsen. Nå er det for eksempel populært med materiale med industrikarakter og tregulv gjør comeback. Med våre parkettgulv, laminatgulv og vinylgulv har vi noe for alle smaker, samtidig som gulvene fungerer i det virkelige livet med uregjerlige barn, høye hæler og kalde vinterdager.

Finn riktig etasje for rommet ditt

Relaterte artikler

coffee table with books and decoration and a beige vinyl floor underneath

Guide til valg av gulv

Har du bestemt deg for å bytte ut gulvet? Å velge gulv kan virke som en uoverkommelig oppgave når man ser hvor mange materialer og design man kan velge mellom. Her gir deg tips til hvilke ting du bør ta med i betraktning.

living room with a big window and a beige laminate floor

Flott gulv: design, teksturer og fasing

Det finnes mengder med flotte gulv, men Pergo gulv tar det ett steg videre – de har ikke bare attraktive dekorsjikt, men også et stort utvalg av overflateteksturer og glansnivåer som gir gulvene et spesielt uttrykk. Se gulvene nå!