Go to content Go to search
Gang med hvite vegger og grått laminatgulv

4 tips til å hjelpe deg å innrede et avlangt og smalt rom

Det kan virke vanskelig å innrede et avlangt og smalt rom, men det finnes noen triks du kan bruke.

  1. Legg gulvbordene på tvers for å få rommet til å virke bredere
  2. Bruk lyse farger på gulv og vegger for å åpne opp rommet
  3. Belysning og speil gir inntrykk av et større rom
  4. Balanser innredningen med designfunksjoner

Begynn med gulvet – retningen på gulvbordene kan gjøre en stor forskjell for hvordan rommet tar seg ut. Å legge gulvet i samme retning som rommets hovedlyskilde og på linje med den mest brukte inngangen, er en god tommelfingerregel, men hvis du har et avlangt og smalt rom, kan du med fordel ty til optiske triks. Hvis du legger gulvbordene på tvers, virker rommet bredere fordi metoden fjerner følelsen av at du rammer inn rommet.

Lyse farger åpner opp

Lyse farger på gulv og vegger kan fremheve denne effekten ytterligere, fordi mørke farger får et smalt rom til å virke enda smalere, mens lyse farger åpner det opp. Unngå striper da de fremhever lengdeinntrykket. På veggen som er lengst unna kan du imidlertid bruke en litt mørkere og varmere farge eller et mønster, fordi dette får veggen til å komme nærmere enn den faktisk er. Den samme effekten får du hvis du henger opp et stort bilde eller setter inn et stort møbel inntil denne veggen. Belysningen kan også gjøre en forskjell. Hvis du bruker flere lyskilder, visker du ut konturene slik at rommet føles større. Speil kan også gi inntrykk av et større rom.

Møbleringen er en utfordring

Den største utfordringen er møbleringen. Det kan virke lettest å sette alle møblene langs én vegg, men dette får rommet til å føles sidetungt og enda lenger enn det er. I noen rom kan det være vanskelig å gjøre noe annet, men da kan man bruke smalere og mindre møbler for å få rommet til å virke større, eller man kan skape balanse i rommet ved hjelp av malerier o.l. på motsatt side.

Prøv å samle møbler i små grupper i stedet for å sette dem på linje, og bruk gjerne runde møbler og interiørartikler. Dette lurer hjernen og får rommet til å virke bredere.

Noen gjenstander med sterke farger tiltrekker seg oppmerksomheten og bryter opp det avlange rommet. Hengelamper og veggmonterte hyller gir også mer gulvplass.

Oppdag gulvene våre