Kombiner lyst og mørkt på gulv, vegger og tak

Med enkle midler kan du endre på hvordan et rom oppfattes. Har du et lite rom du vil skal se litt større ut, et langsmalt rom som føles litt vel trangt eller kanskje et stort rom som trenger en litt koseligere stemning?

Da finnes det noen smarte kombinasjoner som kan være bra å kjenne til:


Lyst gulv og lyse veggerEt lyst gulv sammen med lyse vegger får rommet ditt til å se større ut. Det finnes en liten risiko for at rommet kan se flatt og sterilt ut, men det kan du jo oppveie ved hjelp av andre innredningsdetaljer.

 

Lyst gulv og mørke veggerEt lyst gulv med mørke vegger får rommet til å virke høyere i taket. Kombinasjonen fremhever også rommets horisontale linjer.

  

Lyst gulv, lyst tak og en lys bortre veggLitt mørkere vegger med den bortre veggen i en lys farge, sammen med lyst gulv og lyst tak får rommet til å se smalere, dypere og hø yere ut.

 

Lyst gulv, lyst tak og en mørk bortre veggHar du istedet en mørkere vegg lengst bort, kombinert med lyst gulv og lyst tak, så ser den mørke veggen ut til å komme nærmere og rommet føles mindre.

  


Lyst gulv, mørkt tak og mørke veggerMørke vegger og tak i samme farge, sammen med et lyst gulv gjør at rommet føles mindre og mer intimt, og skaper samtidig en myk og konturløs effekt.

 

Mørkt gulv, lyst tak og lyse veggerEt mørkt gulv kombinert med lyse vegger og lyst tak gir en kontrasteffekt. Øyet har lettere for å fokusere på kontraster, og det gjør rommet mer interessant. Det gjør også at rommet føles bredere.

  

Mørkt gulv, mørkt tak og lyse veggerMørkt gulv og mørkt tak med lyse vegger mellom dem gjør at rommet føles bredere og lavere. Øyet går automatisk fra lyst til å søke seg mot mørkere områder, og da får rommet en dypere og mer rommelig følelse.

 

Mørkt gulv, lyst tak og mørke veggerLar du både gulvet og veggene være mørke og med taket lyst, får du en interessant skyggeeffekt når alt lys ser ut til å komme ovenfra. Taket føles automatisk høyere.

  • Hovedregelen er at lyse farger åpner opp og gir en mer rommelig følelse
  • Mørke farger gjør at rommet føles mindre og mer intimt

Relaterte Artikler

31.05.2018

Fem tips for hjemmefikseren

29.05.2018

Legg et nytt gulv over ditt gamle

30.05.2018

Fartstest: Hvor kjapt kan du legge gulv?

Top