Sånn forvandler du huset til en rustikk drøm

Sånn forvandler du huset til en rustikk drøm

Vi er mange som dagdrømmer om det koselige hjemmet. Det som er så herlig koselig både for familien som bor der, og for middagsgjestene. Et miljø der alt ikke behøver å være perfekt, men likevel er det – bare på grunn av måten å være på. Drømmer som passer utmerket sammen med en rustikk stil.

Ønsk skavankene velkommen

Med den rustikke innredningen skal gulvet være nettopp rustikk og det kan gjerne ha skavanker og kjennes ubehandlet. Her skal man satse på et gulv med litt slitt utseende. Helst skal det være med brede gulvplanker i hel lengde som virkelig gir en følelse av noe solid og stabilt. Vil du ha et gulv som gir riktig følelse, men som også er slitesterkt og holdbart, er det flere alternativer med passende dekor på både vinyl- og laminatgulv.

Veggene maler du hvite – ikke tapetser – og det er ikke feil å gi veggene ekstra struktur. Kombiner gjerne de hvite veggene i den rustikke stilen med nakne takbjelker og eksponerte steinvegger. Noe som du i dag kan få til selv om huset egentlig ikke har noe av det. Mulighetene er store – tilbudet også.

Hvis tekstiler kunne snakke

I dette hjemmet skal du ikke bruke fabrikkstrykkede mønster. Tenk i stedet vakre loppemarkedfunn eller håndverksskatter som lappeteppe, broderte, håndlagde tepper, jute, lin og sisal. Du kan også gjerne legge et vakkert kuskinn på gulvet eller et saueskinn på lenestolen for å invitere inn naturen.

Møblene

Bare for at du har et rustikk rom, behøver du ikke ha rustikke møbler. Selv om du har lappeteppe og gulv med synlige furer, kan du definitivt kombinere stilen med en moderne innredning. Det kan i blant også være å foretrekke, slik at du ikke risikerer at hjemmet ser ut som en tømmerhytte på fjellet i stedet for et moderne hjem. Så ikke vær redd for å ha et toppmoderne kjøkken eller en stilig sofa fra 2000-tallet. Hvis du vil forsterke den rustikke følelsen, kan du i stedet for slitne møbler og kjøkkenskap satse på en vakker, åpen peis i stein.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
01.06.2016
Top