Slik forvandler du hjemmet ditt til en skandinavisk lyskilde

Slik forvandler du hjemmet ditt til en skandinavisk lyskilde

Skandinavisk design er velkjent verden rundt og har eksistert som begrep siden 1950-tallet. Stilen har røtter i modernismen og den nordiske folkesjelen. Inspirasjonen kommer fra naturen og det nordlige klimaet. Med den skandinaviske innredningsstilen blir også mørke vinterdager lyse.

Funksjonelt enkel på en stilren måte

Den skandinaviske innredningsstilen er kjent for å være enkel, minimalistisk og funksjonell. Det er en tidløs stil som setter mennesket i fokus. Opprinnelig var det en stil som skulle passe alle mennesker og alle lommebøker. I dag er stilen delt inn i to: industridesignen med høy kvalitet som skal være for alle – det vil si sånt som man finner i de store møbelvarehusene. Den andre kalles skandinavisk luksus og er dyrere varer med fokus på håndverk og materialkunnskap.

Lyset skal komme fram

Hvis du skal innrede skandinavisk, skal du tenke lys og natur. Jo flere lysinnslipp du har, desto bedre. Hvis du mangler naturlig lysinnslipp, kan du benytte deg av ulike typer belysning for å få fram den riktige følelsen.

Både vegger og gulv skal være i lyse farger eller hvitt. Pergo, som har røttene i Sverige har alltid hatt et bredt utvalg av gulv som passer perfekt i en skandinavisk innredningsstil. Møbler og fast innredning skal gjerne være i naturmaterialer som tre, skinn, metall, glass og stein.

Skandinavisk design

For å skape en luftig følelse med rom, skal du tenke på å møblere sparsomt. Skandinavisk design handler ikke om overflod og pynt, men heller om funksjonalitet, estetikk og økologi. Et enkelt utgangspunkt for å nærmere seg stilen, er å fjerne alle overflødige gjenstander som du egentlig ikke må ha framme. Tenk "less is more".

Følelsen av et lyst rom kommer også fra valg av tekstiler. Re opp sengen med lyst sengetøy, legg på et lyst sengeteppe og heng opp lyse gardiner. Bruk basisfarger i dempede, jordnære toner som hvit, beige, mosegrønn, lys brun og lys blå. Velg gjerne lin, men et vakkert saueskinn kan også gjerne komme inn i det skandinaviske hjemmet.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
18.04.2016
12.07.2017
Top