NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Vurderer du å male gulvbelegget? Tenk deg om!

24. juni 2017

Har du virkelig lyst til å male det der gamle, slitte gulvbelegget som har ligget i kjøkkenet i mange herrens år? Det kan fungere, men å male gulvbelegget vil kreve et grundig forarbeid. Du bør kanskje tenke om igjen og i stedet legge et nytt og moderne gulv.


Gamle gulvbelegg inneholder ftalater

For å få malt et gulvbelegg må du først vaske det med et avfettende middel (for eksempel T-Rød) for å få de mykgjørende stoffene ut av gulvet. Disse stoffene kalles ftalater og finnes i gamle gulvbelegg, og de gjør at maling som males på belegget etter kort tid vil slippe og flasse av. De har også vist seg å være en kilde til hormonforstyrrelser og kreft hos dyr, så leker og andre barneartikler får i dag ikke produseres med ftalater. Pergos vinylgulv er produsert helt uten ftalater, så et enda bedre alternativ kan være å rive ut det gamle gulvbelegget og bytte det ut med et nytt vinylgulv.


Bytt til et vinylgulv i stedet for å male gulvbelegget

Våre vinylgulv er utrolig slitesterke og holdbare, og er i tillegg både vanntette og hygieniske. Det finnes mange ulike dekorer å velge mellom, og takket være det patenterte klikksystemet PerfectFold(tm) V legger man det enkelt selv uten forkunnskaper eller spesielle verktøy.


Grundig forarbeid før maling

Vil du allikevel male må du gjøre et grundig forarbeid gjennom å vaske gulvet med malervask eller T-Rød, og slipe og støvsuge nøye slik at gulvet er jevnt. Når du begynner å male skal du blande ut det første strøket med white spirit for å få best mulig hefteevne. Når det har tørket skikkelig må du male minst to strøk til.

  • I stedet for å male gulvbelegget kan du bytte det ut mot et vinylgulv.
  • Pergos vinylgulv er ftalatfrie.
  • Skal du male gulvbelegg må du gjøre et grundig forarbeid.


Oppdag våre gulv

Laminatgulv  |  Parkett  |  Vinylgulv

Leter du etter en Pergo forhandler i ditt område?

Finn en forhandler


Del denne artikkelen