Male laminatgulvet? Tenk deg om!

Male laminatgulvet? Tenk deg om!

Går du i tanker om å male laminatgulvet? Har du et gammelt og slitt laminatgulv av eldre modell kan det fungere ettersom de ikke har like effektive overflatebehandlinger som mer moderne gulv, men på de nye, harde laminatoverflatene vil ikke malingen feste seg.

Har du et gammelt og slitt laminatgulv som ikke ser så fint ut lenger, kan et alternativ være å male det på nytt. Men dersom gulvet ligger i et rom som skal tåle mye slitasje og fukt, er det en bedre idé å i stedet bytte det ut mot et moderne laminatgulv.


Nye laminatgulv er robuste og slitesterke

Nye laminatgulv finnes i en rekke ulike dekorer og nyanser, med overflatesjikt som beskytter mot riper, slag og annen slitasje i tillegg til å ha vannbestandige overflater og fuger.

Bytter du til et laminatgulv fra Pergo får du et holdbart gulv med markedets beste garanti på opp til 33 år. Det betyr at du ikke behøver å gjøre noe med det igjen på svært lang tid, og på den måten spare inn en noe høyere innledende kostnad mot det å male.


Male laminatgulv

Vil du allikevel male? Ta i så fall tar du først en prat med personalet i en fargehandel, da vet du at du kjøper rett type maling for gulvets og rommets forutsetninger. Rengjør deretter gulvet grundig med malervask, og prøv noen strøk på en mindre flate for å sjekke at malingen fester seg skikkelig.

Når du begynner å male, tenkt da på å starte lengst inn i rommet og mal ut mot en utgang slik at du ikke maler deg selv inn i et hjørne.


  • Eldre laminatgulv kan la seg male, men ikke de moderne med harde overflatesjikt.
  • Nye laminatgulv finnes i mange ulike nyanser og dekorer.
  • Kjøp rett type maling og forbered grundig før du begynner å male laminatgulv.
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
24.06.2017
20.07.2017
Top