NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Male tregulvet? Tenk deg om!

20. juli 2017

Har du et gammelt og slitt tregulv du vil friske opp ved å male det? Det går fint å male tregulv, men det finnes også ferdige gulv i ulike nyanser hvis du vil gjøre det enklere for deg selv.


Male tregulvet eller bytte det ut?

Før du bestemmer deg for å male gulvet bør du tenke over hvor mye slitasje og fukt gulvet ditt utsettes for. Hvis gulvet ligger i et rom som må tåle mye, så bør du nok tenke nøye igjennom om det i stedet kan være en bedre idé å bytte ut gulvet mot et nytt som har den nyansen du er ute etter allerede fra starten av, og som er behandlet med et robust overflatesjikt


Ferdige gulv i ulike nyanser

Det finnes treparkettgulv i ulike treslag og fargetoner, og både laminatgulv og vinylgulv finnes i tredekorer med ulike nyanser, både lyse og mørke, som er utrolig ripe- og slagfaste gulv som holder lenge. Laminatgulv og vinylgulv er også fuktbestandige, lette å rengjøre og enkle å legge selv takket være våre patenterte klikksystem.

Hvis det gamle gulvet ditt er plant og jevnt kan du til og med legge et nytt laminat- eller vinylgulv oppå det, uten å måtte rive opp gulvet.


Male tregulv eller parkettgulv

Men har du bestemt deg for å male gulvet, ta deg en prat med en ekspert for å påse at du får den type maling som passer best for nettopp ditt gulvs forutsetninger. Du kan male parkettgulv og massive tregulv, bare du forbereder gulvet nøye.

Begynn med å vaske det grundig med malervask, og slip det først med grovt og deretter fint slipepapir for at den nye malingen skal få skikkelig feste. Deretter er det klart til å males.

Mal først med grunnmaling, og la den tørke skikkelig før du begynner med malingen du har valgt. Og husk for all del å ikke male deg inn i et hjørne, planlegg nøye hvordan du maler for å kunne ta deg tørrskodd ut av rommet!

  • Tenk over hvor mye slitasje og fukt gulvet må tåle.
  • Hvis gulvet må være slitesterkt, er det bedre å bytte det ut enn å male det.
  • Kjøp rett type maling til gulvet ditt, og gjør grundige forberedelser.

Oppdag våre gulv

Laminatgulv  |  Parkett  |  Vinylgulv

Leter du etter en Pergo forhandler i ditt område?

Finn en forhandler


Del denne artikkelen