Go to content Go to search
stoler i stue med laminatgulv

Den perfekte retningen for gulvbordene

Retningen til gulvbordene har en stor innvirkning på rommets totalinntrykk, og kan være en tøff nøtt å knekke.

Som en tommelfingerregel bør man legge gulvet i samme retning som hovedlyskilden i rommet og i samme linje som den mest brukte inngangen. Hvis det er flere dører og vinduer, bør du velge retningen som er lettest å legge. Ønsker du å gi rommet noen nyttige "optiske effekter"? Da kan du følge disse tre praktiske tipsene.

Prøv FloorLab

1. Horisontalt = bredt

Skal du legge gulvet i et smalt rom? Hvorfor ikke legge gulvbordene horisontalt! Når du legger bordene på tvers, vil gulvet, og dermed rommet, virke større. For å fremheve dette enda mer bør du unngå å bruke mørke farger på gulvet eller veggene, da dette vil få et smalt rom til å virke enda smalere.

horisontale gulv gjør rommet ditt bredere

2. Vertikalt = langt

Hvis du legger gulvet i et kort rom, vil du gi rommet en dybdefølelse. Du kan få rommet til å virke lengre ved å legge gulvet vertikalt. Ønsker du å øke effekten av et gulv lagt i lengderetningen? Da bør du kombinere et lyst gulv med mørkere vegger: dette vil også gi rommet mer dybde.

vertikale gulv gjør rommet ditt lengre

3. Diagonalt = stort

Hvis du har et lite rom og ønsker å gjøre det større med minimalt med arbeid eller materialkostnader, kan du legge gulvet diagonalt. Det vanligste er å legge gulvet med 45 graders vinkel, og rommet vil bli en fryd for øynene. Helt ned til 10 grader vil et diagonalt gulv knytte en vegg visuelt til en vegg i et annet rom, noe som skaper en sammenhengende effekt: snakk om å åpne rommet!

diagonalt gulv gjør rommet ditt større

Relaterte artikler

bedroom with grey vinyl flooring and a cognac leather chair

Velg riktig gulv til rommet

Å velge gulv er ikke enkelt, da det finnes mange gulvtyper å velge mellom. Se her hva du burde tenke over når du skal kjøpe nytt gulv