Match gulvlistene og gulvet

Match gulvlistene og gulvet

Ett nytt gulv kan du legge på en dag. Men pussig nok kan det ta år før man får gulvlistene på plass. Det er ikke uvanlig at en som renoverer sier ”nå vi er ferdige – unntatt listene da, naturligvis…”.

Men et nytt, friskt gulv fortjener en vakker finish. Uten gulvlister kan rommet lett se uferdig ut. Det er bedre å legge gulvlistene med en gang, enten selv eller med hjelp av en proff som gjør det i en håndvending. Gulvlister – eller gulvsokler som man også kaller dem – kan ha stor innvirkning på det opplevde sluttresultatet.

Gulvsokkelen er så mye mer enn en måte å skjule sprekker mellom gulv og vegg, og alternativene er mange. Velg mellom brede eller smale gulvsokler for en klassisk eller moderne touch og forskjellige farger avhengig av hvilken effekt du er ute efter.

Listene setter stilen

Gulvsokler kan forsterke hjemmets stil. Du kan velge et enkelt og rent design for et moderne utseende. Hvis du vill gi hjemmet ditt en klassisk stil kan du satse på lister med dreide mønstre inspirert av 1800-tallet. Match gulvsokkelen med dørkarmen og skape en vakker helhet.

Smale eller brede gulvsokler?

Smale sokkelvarianter kan gjøre at rommet ser mindre påkostet ut, mens brede og dreide sokler gir en mer eksklusiv følelse. Hvite vegger og lister kan forsterke opplevelsen av et luftig rom. Å male listene i samme farge som veggene bidrar til å forlenge veggene. Hvis du velger mørke gulvsokler vil de lede øynene mot gulvet. Mørke lister kan også skape en elegant effekt, og det kan være veldig vakkert i en gang for eksempel.

Pergos gulvsokler med klikkfunksjon

Gulvsoklene fra Pergo er laget med klikksystem. Det gjør dem enkle å montere. Du kan dessuten skjule kabler bak sokkelen – i freste spor – og det gir rommet et ryddig utseende.

Match gulvet og gulvsokler fargemessig

Du kan matche alle sokler til ditt Pergo Gulv fargemessig, uansett hvilket materiale du velger. Eller kanskje du foretrekker tradisjonelle hvite sokler. Ta en titt på Pergos utvalg:

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
01.12.2015
15.07.2017
Top