Go to content Go to search
hjemmekontor med beige vinylgulv

Skal jeg velge vinyl eller kakkel på kjøkkenet?

Det finnes selvfølgelig mange gulvtyper å velge mellom til kjøkkenet. Tregulv, steingulv, klinker eller for eksempel vinylgulv. Noe du kan tenke på er at du sannsynligvis vil ha et gulv som varer i år etter år, søl etter søl og griseri etter griseri.

Oppdag våre vinylgulv

Kjøkkengulv skal holde til livets rot og søl

Uansett hvor nøye og pedantisk du enn er under matlagingen, kan du være sikker på at det blir noe vått som havner på gulvet. Ulykker skjer jo så lett, som man bruker å si. Se bare på skapdørene ved oppvaskmaskinen eller vasken. Bare etter noen år kan man se tydelige spor av effektene av sølet. Flekker som ikke lar seg fjerne, farge som har flaket av og i verste fall dører som har begynt å svelle.

Hvis du rammes av en lekkasje fra oppvaskmaskinen med en fuktbeskyttelse som ikke har vært fullgod, kan du ringe gulvleggeren direkte for å bytte det vakre tregulvet. Uansett hvor bra gulvet er, tåler det sjelden vann som har fått herje fritt over lengre tid.

Velg riktig gulv til riktig sted

Mange har ennå ikke forstått at vinylgulvet har gjort et strålende comeback som alternativ. Med sine naturtro mønster/dekor kan det være vanskelig å skille mellom vinylgulv, tregulv og laminatgulv. Det finnes også vinylgulv som er slående lik både skiver og betong, men det er ikke i nærheten så tungt, dyrt eller hardt. Forskjellen mellom å miste et glass på et steingulv eller et vinylgulv, er dessuten betydelig. Et annet like godt alternativ er laminatgulv, som har de samme gode egenskapene og som også kan fås med stein- eller betonglignende utseende.

Vinyl er et gulv som tåler vann og som holder lenge

Klinker og kakkel er også gode kjøkkenalternativ som tåler vann og som holder lenge. Disse alternativene er dessuten, akkurat som vinyl, godt egnet for gulvvarme. På samme måte som skifergulvet, er klinker betydelig hardere enn vinyl og gir ikke den samme varme følelsen. Nå for tiden er klinker også sterkt forbundet med baderom. Den terrakottafargede klinkerflisen som vi så ofte så på kjøkkenet for noen tiår siden, er ikke like populær nå som da. Vinylgulvet kan derimot kombineres med mange stiler og gir derfor mange valgmuligheter samtidig som det tåler utfordringene på kjøkkenet.

Relaterte artikler

woman installing a pergo vinyl floor on an underlay

Sånn legger du nytt vinylgulv

Er det på tide å bytte ut korkbelegget som har ligget i kjøkkenet siden forrige århundre? Legg heller et vakkert vinylgulv. Her kan du se hvor enkelt det er

beige vinyl flooring in a home office

Hvorfor velge vinyl i stedet for linoleum?

Finn ut hva som er forskjellene mellom linoleumsgulv og vinylgulv, hva som er fordelene og ulempene og hvilket gulv du bør velge! | vinylgulv, gulvbelegg linoleum, linoleum, linoleumsgulv

brown wooden kitchen with dark grey vinyl tile flooring from Pergo

Velg vinylgulv med klikksystem i stedet for fliser

När du behöver ett riktigt tåligt och vattentätt golv är vinylgolv med klicksystem ett bättre val än klinkers. Pergo har genomfört ett test där ett av våra vinylgolv utsattes för hårda påfrestningar och det höll måttet med råge.