Go to content Go to search
stilig entré med brunt laminatgulv og store vinduer

Slik velger du gulv til gangen ifølge innredningseksperten

Når du skal velge gulv til gangen finnes det en hel del å tenke på for å få det skikkelig bra. Gulvet i gangen må kunne tåle mye. Les våre tips fra en innredningsekspert!

Det er gangen som først må ta imot alt som familiemedlemmer, husdyr og gjester drar med seg inn. Med sko, klær, barnevogner, sykler, skateboards, rollerblades og alt mulig annet følger det også med en hel del smuss. Et gulv i gangen som er robust, ripebestandig og slitesterkt er derfor obligatorisk.

Les mer om hallgulv

Test smusset rundt ytterdøren din på gulvet.

Vi spør Carola Sahlén, som er innreder og byggprosjektør på Style By Carola, om tips til å velge gulv til gangen. Hun forteller om når hun selv skulle velge gulv til gangen:

“Jeg tok noen ulike gulvprøver med meg hjem. Deretter gikk jeg ut og hentet litt av smusset og gjørmen som ligger nærmest ytterdøren, og så testet jeg på hvilket gulv det ble minst synlig!”

Et grått laminatgulv er et godt valg til gangen

“ Et grått laminatgulv er et veldig godt valg til gangen. Når man drar inn gjørme, smuss og stein, så er det jo bra om gulvet allerede er gjørmefarget. Da sparer man jo litt tid på å ikke måtte vaske så ofte, sier hun og ler.

“Det er trivelig om det ser rent ut på gulvet, selv om det ikke er det. Trelaminat må vaskes minst én gang om dagen hvis det skal være pent i gangen når man har barn.”

Laminat og vinyl egner seg godt som gulv i gangen

Pergos laminatgulv og vinylgulv har så sterke overflatesjikt at de tåler det meste: slag, slitasje, riper, fuktighet og smuss. I tillegg er de lette å holde rene siden smusset ikke kan trenge igjennom overflatesjiktet.

Ikke velg et gulv som er for mørkt

Carola vil også tipse om at man bør unngå å velge et gulv som er for mørkt i gangen, hvis man ikke har en stor gang med mye lysinnslipp. Et mørkt gulv absorberer nemlig dagslyset og kan gjøre hele rommet mørkt.

  • Gulv i ganger bør være robuste, ripebestandige og slitesterke.
  • Laminatgulv og vinylgulv egner seg godt i gangen.
  • På et grått gulv synes ikke smusset så tydelig.
  • Et mørkt gulv absorberer dagslyset i en liten gang.

Les mer om hallgulv

Relaterte artikler