Linoleumsgulv eller vinylgulv med klikksystem?

Linoleumsgulv eller vinylgulv med klikksystem?

Når du vil ha et fuktbestandig, slitesterkt og lettstelt gulvbelegg som er lett å legge selv, skal du da velge et vinylgulv med klikksystem eller et linoleumsgulv?


Flekk- og ripebestandighet hos vinylgulv og linoleumsgulv

Pergos vinylgulv med klikksystem er myke og behagelige å gå på, de er slitesterke, robuste og i tillegg så vannbestandige at de kan brukes i våtrom. Overflatesjiktet TitanV(tm) er så tett at smuss og fukt ikke kan trenge igjennom overflaten, så flekker er lette å tørke bort og bakterier kan ikke gjemme seg og utvikles.

Linoleumsgulv er mykere enn f.eks. tregulv eller fliser, men ikke like myke som vinylgulv. Linoleum er ripefast og tåler en del flekker, men flekker som ikke fjernes raskt kan ta seg ned under overflaten og bli vanskelige å fjerne. Alkaliske stoffer kan også misfarge gulvet, og linoleum kan avgi en ubehagelig lukt når det våttørkes.


Å legge vinylgulv eller linoleumsgulv selv

Pergos patenterte klikksystem PerfectFold(tm)V gjør det enkelt å legge vinylgulv selv uten forkunnskaper eller spesielle verktøy. Plankene låses fast både horisontalt og vertikalt med det enkleste og sterkeste klikksystemet på markedet.

Eldre linoleumsgulv må limes fast, noe som ikke er så enkelt å gjøre selv. Mer moderne linoleumsgulv kan fås som klikkgulv, men da består de som regel ikke bare av linoleum.


  • Vinylgulv er mykere enn linoleumsgulv.
  • Linoleumsgulv tåler ikke flekker like godt som vinylgulv.
  • Vinylgulv med klikksystem er enklere å legge selv enn linoleumsgulv.
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
17.07.2017
Top