Gulv for dyrevenner – hvilket gulv passer best hjemme hos deg?

Gulv for dyrevenner – hvilket gulv passer best hjemme hos deg?

Jovisst elsker vi våre små (og iblant store) firbente familiemedlemmer. Både hunder og katter er hyggelig selskap som alltid er i nærheten. Du husker sikkert den første gangen du kom hjem med valpen eller kattungen. Den var bare noen måneder gammel og fullstendig harmløs.

Husdyr med klør

Plutselig forvandles det lille, søte husdyret fra en uskyldig liten pelsdott til et udyr. Alt skal testes og klatres på. Kan man komme seg til brødskiven på bordet? Hvordan smaker en sko og er denne planten bra å tisse på? Det kan være vanskelig å finne ut hva disse små lodne vidunderne tenke på, men én ting er sikkert – de kommer til å stelle i stand et voldsomt kaos.

Tiss, riper og klør

Det kan dessverre være sider ved dine søte husdyr som kan være ødeleggende på det vakre gulvet. Plutselig oppdager du en tisseflekk som du ikke har oppdaget før og merker at den allerede har rukket å trenge inn i gulvet og gjøre stor skade. Hunder som ikke er husrene, går ikke så bra sammen med parkettgulv. Hvis du gjerne vil ha et vakkert tregulv, må du huske å tørke opp våte flekker straks du oppdager dem. I motsetning til parkettgulv, er det vannbestandige vinylgulvet et utmerket valg. Selv laminatgulv er enkelt å rengjøre uten at stygge flekker setter seg fast.

I motsetning til parkettgulv, er det vannbestandige vinylgulvet et utmerket valg. Selv laminatgulv er enkelt å rengjøre uten at stygge flekker setter seg fast.

Klør som lager riper, er et annet stort problem med uregjerlige husdyr. Plutselig står hunden i et hjørne og forsøker å grave seg en grop eller kjemper seg inn under sengen. Også her er vinyl et godt valg fordi den har en sterk overflate som tåler et dyr med klør. Laminatgulvet fungerer også bra her fordi det er overflatebehandlet med Titan X, som gir en svært god beskyttelse mot skader fra krafsende klør. Men husk at laminatgulvet ikke er like lyddempende som et vinylgulv. Det kan bli en hel del lyd av hundeklør som løper frem og tilbake over gulvet, noe som kan være ekstra viktig å tenke på dersom du bor i en leilighet og vil beholde vennskapet med naboene i etasjen under. Det kan gjøre deg ekstra motivert til å holde dyrets klør velklipte.

Som Bambi på glattisen med et glatt gulv

Det kan se svært morsomt ut når en hund sklir rundt på et glatt gulv, men det er nok ikke like morsomt for husdyret. Tenk på din pelskledde venn dersom du legger et laminatgulv, slik at du velger et med struktur slik at hunden får bra grep.


Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
26.04.2016
09.05.2016
Top