NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Bytte til nytt gulv - en sjekkliste

11. juli 2017

På tide å bytte gulv? Da er det en rekke ting du bør tenke over før du begynner å legge gulvet.

Gulvet i et rom kan være det som er mest iøynefallende, eller være så diskré at det løfter frem alle andre detaljer i rommet. Så start med å avgjøre hvor mye du ønsker gulvet skal synes – i tillegg bør du også tenke på hvor mye det skal tåle. Skal du bytte gulv i et rom som utsettes for mye slitasje, kan du overveie laminatgulv eller vinylgulv som er svært robuste, ripebestandige og slitesterke. Er det et rom med mindre påkjenninger på gulvet kan et treparkettgulv fungere utmerket


Skal du legge gulvet selv?

Både laminatgulv og vinylgulv fra Pergo legger man enkelt selv ved hjelp av klikksystem. For andre gulvtyper kan du trenge hjelp fra en gulvlegger.


Fungerer det gamle gulvet ditt som underlag?

Når du har valgt et nytt gulv, skal du se nærmere på ditt gamle for å avgjøre om det kan bli liggende som underlag eller om det må rives ut. Er det helt, jevnt og stabilt fungerer det i de fleste tilfeller som underlag for det nye gulvet. Men tenk også på å kontrollere at det nye gulvnivået ikke kommer i veien for dører og terskler.


Gulvvarme og mellomlegg?

Tenk etter om du vil ha gulvvarme under gulvet ditt. Gulvvarme kan legges under alle gulvtyper fra Pergo, både laminat, vinyl og treparkett.

Det finnes også ulike typer mellomlegg som legges under gulvet for å få en bedre lyddemping og komfort, og som i tillegg minimerer knirking.

Bytte til nytt gulv - en sjekkliste

  • Velg gulv etter både utseende og funksjon.
  • Pergos laminat- og vinylgulv legger du enkelt selv.
  • Sjekk om det gamle gulvet ditt fungerer som underlag for ditt nye.
  • Velg et bra mellomlegg under gulvet, og tenk på om du vil ha gulvvarme.

Oppdag våre gulv

Laminatgulv  |  Parkett  |  Vinylgulv

Leter du etter en Pergo forhandler i ditt område?

Finn en forhandler


Del denne artikkelen