Go to content Go to search

Kan jeg bruke innlagt gulvvarme med mitt Pergo parkettgulv?

Vi svarer på alle dine spørsmål om å kombinere Pergo tregulv med innlagt gulvvarme eller gulvavkjøling.

I motsetning til den generelle oppfatning kan tregulv fint benyttes med innlagt gulvvarme. Bearbeidet tre kan motstå belastningene som forårsakes av temperaturendringer eller fuktighet. I tillegg vil innlagt gulvvarme øke den varme følelsen av et ekte parkettgulv.

Typer innlagt gulvvarme

Alle Pergo tregulv er kompatible med lav-temperatur innlagt gulvvarme (gjelder både for limt og flytende montering). Den maksimale kontakttemperaturen til tregulvet kan imidlertid ikke overskride 27°C. Pergo tregulv kan installeres med både klassisk vannbåren eller elektriske varmelementer, samt med nye systemer som varmefolie som legges på underlaget. Ved installasjon av Pergo tregulv med innlagt gulvvarme er det viktig å følge instruksene nøye.

Last ned instruksene

Tregulv med innlagt gulvvarme: ting du må tenke på

Når du kombinerer et tregulv med innlagt gulvvarme må du påse at den totale termiske motstanden ikke overskrider 0,15m² K/W. Jo høyere den termiske motstander er jo lengre tid vil ta før gulvet varmes opp og den innlagte gulvvarmen blir mindre effektiv. Den termiske motstanden til Pergo tregulv finner du i de spesifikke retningslinjene for innlagt gulvvarme.

Det er også viktig å legge et isolasjonslag under den innlagte gulvvarmen som gir en bedre isolasjon enn tregulvet. På denne måten reflekteres varmen av isolasjonslaget og opp gjennom gulvet.

Tregulv og gulvavkjøling

Gulvavkjøling følger de samme prinsippene som innlagt gulvvarme, bortsett fra at den bruker kaldt vann i stedet for varmt vann. Ettersom systemet kjøler ned gulvet er det viktig å ha et avansert kontroll- og sikkerhetssystem for å forhindre intern kondensering ved bruk av gulvavkjøling. Dette forhindrer vannskader i gulvet ditt.

For gulvavkjøling anbefales vanligvis en termisk motstand mindre enn, eller lik, 0,09 m²K/W. Den termiske motstanden i Pergo treparkett 14 mm er omtrent 0,14 m²K/W. Derfor må et vist tap av effekt tas i betraktning.

Legging av tregulv med innlagt gulvvarme

Pergo tregulv kan legges på to måter: limt eller flytende. Et limt gulv vil overføre varmen noe bedre. Dersom du velger du en flytende installasjon anbefaler vi at du bruker vårt Silent Walk underlag for best resultat. De generelle monteringsanvisningene gjelder fortsatt, med mindre våre spesifikke retningslinjer for innlagt gulvvarme sier noe annet. Dersom du er i tvil bør alltid sjekke med din forhandler.

Last ned instruksene for innlagt gulvvarme

Pergo Quickheat

Pergo quickheat er den enkle og smarte måten å nyte gulvvarme på. Ingen støping, minimalt med plunder – du slipper til og med å bruke elektriker. Bare rull ut quickheatmattene med sine innebygde varmeslynger og klikk dem fast i hverandre.

Installere termostaten og jordfeilbryteren på veggen og koble det til strømuttaket. Ja, så enkelt er det.

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.