Go to content Go to search

Kan jeg damprengjøre gulvet?

  • Damprengjørere tvinger fuktigheten inn i gulvet
  • Det er viktig at det ikke kommer fuktighet gjennom skjøtene
  • Spør selgeren om damprengjøring egner seg for ditt gulv
  • Det er bedre å støvsuge og fuktmoppe tre-, laminat- og vinylgulv

Fukt trenger inn i gulvet

Problemet er at når du spraydamper med høyt trykk, tvinges fuktigheten inn i skjøtene i gulvet og mellom sjiktene. Selv om gulvet ser ut til å være tørt rett etterpå, kan væske på gulvet ofte få det til å falme, misfarge, svelle, krølle seg opp eller til å med få laminatet til å gå fra hverandre.

Vi har spurt flere ulike produsenter av damprengjørere, men ingen av dem svarte 100 % ja på dette spørsmålet. Mye avhenger av intensiteten, temperaturen og mengden damp. Hvis dampen ikke trenger inn i skjøtene i gulvet med en gang og det ikke danner seg kondens på laminatet eller i skjøtene, kan alt være bra. Du bør alltid bruke en mikrofiberklut over munnstykket for å sørge for en homogen fordeling av varme og damp. Det er også viktig at du ikke holder enheten for lenge på samme sted eller over skjøtene, og at du rengjør gulvet langs plankene.

Spør selgeren

Mye avhenger også av kvaliteten på enheten. På noen kan dampen justeres, slik at du kan velge maks. Innstilling for fliser og min. Innstilling for laminat, for eksempel. Spør selgeren om de kan garantere at enheten kan brukes på din gulvtype før du tar den i bruk. I stedet for å damprengjøre anbefaler vi at du støvsuger gulvet så ofte du kan og fuktmopper det en gang i uken. Unngå å bruke blekemiddel og våtmopper. Det finnes mange produkter for nettopp ditt gulv, og mikrofibermopper er utrolig effektive til å samle opp skitt.

Når det gjelder tre, laminat og til og med vinylgulv, er det enkle svaret på dette nei. Hvis du imidlertid graver dypere, sier vår tekniske avdeling at det ikke finnes noe enkelt svar for laminat- eller vinylgulv. De fleste av oss har sett reklame for damprengjørere, og de ser flott ut – dampen løsner skitten på gulvet og fordamper av seg selv.

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.