Go to content Go to search

Hvordan fikse et gulv som buler

Hvis gulvet buler, kan det være nokså irriterende, så det er best å rette opp dette umiddelbart. det er lettere enn du tror.

Hva trenger du?

  • Meisel
  • Hammer
  • Multiverktøy

Varierende fuktighetsnivåer i huset kan få bordene til å svelle eller krympe. Hvis du ikke lagde nok plass mellom gulvet og veggen, kan gulvet begynne å bule litt. Selv om dette ikke alltid vises så godt, vil du kunne føle det siden gulvet vil gi etter når du går på det. Det er som en luftboble under gulvbordene, men dette er det heldigvis lett å få fikset.

Finn ut hvilken rad det er som får gulvet til å bule, og fjern deretter gulvlisten fra veggen i enden av denne raden. Gjør dette forsiktig med en hammer og meisel. Vær forsiktig så du ikke skader tapeten eller malingen på veggen.

Sag av bordet som står under press

Bak gulvlisten vil du nå se at et av bordene står helt inntil veggen og er under press. Bruk et multiverktøy til å sage av et stykke, slik at du får en stor nok klaring mellom bordet og veggen. Gulvet skal nå være fint og flatt igjen. Du kan sjekke dette ved å dra et bord over gulvet for å se om det ligger flatt.

Når du har gjort dette, fester du gulvlisten, og gulvet er som nytt igjen.

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.