Go to content Go to search

Kan jeg bruke Pergo originalt laminat på gulv med innlagt gulvvarme eller gulvavkjøling?

Vi svarer på alle dine spørsmål om å kombinere Pergo laminat med innlagt gulvvarme eller gulvavkjøling.

Typer innlagt gulvvarme

Alle Pergo laminatgulv kan bruke sammen med lav-temperatur innlagt gulvvarme eller gulvavkjøling. Maksimalt tillatt kontakttemperatur er 27°C, både for klassisk varmtvanns eller elektriske varmeelementer, samt varmefolie som er lagt oppå underlaget. For begge typer innlagt gulvvarme er det viktig å følge monteringsanvisningene nøye.

Last ned instruksene

Laminatgulv med innlagt gulvvarme: ting du må tenke på

Når du kombinerer et laminatgulv med innlagt gulvvarme må du påse at den totale termiske motstanden ikke overskrider 0,15m² K/W. Jo høyere den termiske motstander er jo lengre tid vil ta før gulvet varmes opp og den innlagte gulvvarmen blir mindre effektiv. Den termiske motstanden til Pergo laminat, i kombinasjon med et av våre underlag, finner du i de spesifikke retningslinjene for innlagt gulvvarme.

Det er også viktig å legge et isolasjonslag under den innlagte gulvvarmen som isolerer mer enn laminatet. På denne måten reflekteres varmen av isolasjonslaget og opp gjennom gulvet.

Laminat og innlagt gulvavkjøling

Gulvavkjøling følger de samme prinsippene som innlagt gulvvarme, bortsett fra at den bruker kaldt vann i stedet for varmt vann. Derfor er det viktig å ha et avansert kontroll- og sikkerhetssystem for å forhindre intern kondensering ved bruk av gulvavkjøling. Dette forhindrer vannskader i gulvet ditt.

For gulvavkjøling anbefales vanligvis en termisk motstand mindre enn, eller lik, 0,09 m²K/W. I noen tilfeller betyr dette at et minimalt effekttap er uunngåelig.

Legging av laminatgulv med innlagt gulvvarme

Ved montering av et laminatgulv med innlagt gulvvarme må du alltid passe på legge gulvet som ‘flytende’. For best mulig resultat anbefaler vi kombinasjonen av Pergo laminat med et Silent Walk underlag. De generelle monteringsanvisningene gjelder fortsatt, med mindre våre spesifikke retningslinjer for innlagt gulvvarme sier noe annet. Dersom du er i tvil bør alltid sjekke med din forhandler.

Last ned instruksene for innlagt gulvvarme

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.