Go to content Go to search

Hvordan takle radiatorrør?

Vær ikke redd for å legge et nytt gulv bare fordi du har radiatorrør som går ned i gulvet. Det er lettere enn du tror å gjøre en god jobb.

Det som skal til for å få hele gulvet til å ta seg bra ut, inkludert de vanskeligere detaljene, er tålmodighet og planlegging. Som med resten av gulvet er det viktig å forberede underlaget skikkelig for radiatorer. Mål bredden på de to rørene og avstanden fra rørene til veggen, og merk av dette på underlaget. Skjær ut dette, og legg de gjenværende underlagsbitene mellom og bak rørene. Bruk teip til å holde dem på plass.

Hva trenger du?

  • Skjærekniv
  • Blyant
  • Teip
  • Silikontetningsmasse
  • Stikksag eller drill

1. Mål nøyaktig

Neste skritt er å begynne med bordet som skal legges inntil rørene. Mål avstanden mellom veggen og senter på rørene. Ta dette målet og sag bordet langs linjen; dette vil være det lille stykket som skal ligge bak rørene. Mål deretter avstanden fra det siste bordet før rørene til senter på de to rørene, og merk av denne på det lille stykket. Dette er merkene du bruker til å bore eller sage ut hullene for rørene.

2. Bor ut hullene

Deretter tar du de lange og korte bitene av bordet du arbeider med og klikker dem på plass mellom to andre bord, før du skyver det lille stykket godt inntil det lange. Da vil alt bli mye mer stabilt å jobbe med. Bruk en drill eller stikksag til å ta hull der du har merket av. Vær klar over at halvparten av hullene selvsagt skal være i hver del av det avsagde bordet. En tommelfingerregel her er å bore eller sage ut et hull med en diameter som er 16 mm større enn selve røret.

3. Legg ut bordene

Så er det tid for å legge bordene på plass. Begynn med det lille stykket som skal ligge bak rørene. Deretter legger du det lengre stykket foran dem. Bruk en slagkloss til å slå dem på plass slik at de sitter godt. Vær klar over at det ikke er noen klikkskjøt mellom det korte og det lange stykket, da du jo har saget av disse. Hvis du synes at hullet rundt røret blir for stort eller ikke pent nok, kan du bruke silikon til å gjøre den siste finishen.

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.