Go to content Go to search

Hvordan legge gulv rundt runde former

Å legge laminatgulv rundt runde former, for eksempel en søyle, kan virke umulig, men det er faktisk ganske lett hvis du bare vet hvordan du gjør det.

Som alltid er det viktig med grundig forberedelse og et godt lagt underlag. Mål og skjær ut halve formen i et stykke underlag og den andre halve formen i et annet. Legg dem på plass, og skjær av eventuelle ekstrastykker. Det er viktig at ingen stykker overlapper hverandre. Teip fast stykkene slik at de ligger flatt før du begynner med bordene.

Hva trenger du?

  • Stort stykke papir
  • Kniv
  • Blyant
  • Stikksag
  • Elastisk silikon

1. Skjær ut formen i papiret

Bruk et stort stykke kraftig papir, for eksempel et gulvbeskyttelsespapir, og en blyant. Mål og merk av hele den runde formen på papiret, og skjær den ut. Forviss deg om at det flukter hele veien rundt, teip det fast og merk deretter på papiret hvor det sist lagte bordet er i forhold til den runde formen. Dette viser deg den riktige avstanden til hullet du skal skjære ut.

Før du fjerner papirmalen kan du bruke et triks for å få en finere og jevnere sagelinje. Legg et bord inntil den runde formen, og tegn en strek på utsiden av bordet. Deretter flytter du det gradvis rundt hele formen, mens du tegner en ny strek hele veien rundt. Strekene vil danne en jevn kurve på papiret, som er formet nøyaktig som den runde formen, bare én bordbredde bredere. Du vil bruke denne merkingen i neste skritt.

2. Tegn sagelinjen på bordene

Klikk på plass bordene som skal ligge rundt den runde formen, og klikk på plass noen bord til i bredden for bedre stabilitet. Basert på merkingen på papiret måler du så hvor papiret skal legges på bordene. Teip fast papiret. Hent det løse bordet igjen, og gjør det samme som sist gang du tegnet den runde streken. Legg bordet langs hver av strekene du nettopp tegnet, og tegn en strek på den andre siden av bordet. Dette vil gi deg den samme jevne kurven der, som du kan sage etter.

3. Legg ut bordene

Når du er ferdig med å streke opp, bruker du stikksagen til å sage langs streken på hvert av bordene. Deretter legger du dem på gulvet og tilpasser dem rundt den runde formen. Du kan enkelt vaske av blyantstrekene med en klut. Hvis du vil, kan du lage en finere avslutning ved hjelp av silikon langs kanten.

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.