Go to content Go to search

Hvor mye gulv trenger jeg til rommet?

Når du skal legge et nytt gulv, er det noen ting du må tenke på før du drar til butikken. Som for eksempel å måle hvor stort flate gulvet skal legges på, og dermed hvor mange kvadratmeter gulv du skal kjøpe.

Hvor mye gulv trenger jeg til rommet?

Det er svært sjelden at et rom ser ut som et annet rom. Formen, veggene og antall døråpninger, hjørner og kroker varierer. Jo flere vinkler, desto vanskeligere kan det være å beregne hvor mye gulv som kommer til å gå med.

Husk å måle gulvet og ikke veggene, slik at du får riktige mål. Mål opp rommets lengde og bredde og planlegg hvordan du vil at gulvet skal ligge. Oftest legger man gulvet parallelt med rommets lengde. Du skal alltid la det være en glippe på 10 millimeter mot vegger, terskler, trapper, rørledninger osv. Dette er for at gulvet skal kunne utvide seg uten risiko for åpne fuger og at gulvet skal begynne å knirke. Gulv utvider seg og krymper avhengig av luftfuktigheten og trenger plass for å kunne røre på seg.

Regn med at det blir skre når du regner ut gulvarealet

Når du har klart for deg hvor mange kvadratmeter gulv du trenger, skal du også legge inn litt skre. Det er ganske enkelt de bitene du sager av som du ikke kan bruke på noe annet sted. Hvis det handler om et vanlig rom, kan du regne med et forbruk på 5 % ekstra gulv. For et lite rom med mange vanskelige flater, kan det derimot være nødvendig med 10 % ekstra.

Lær mer:

Var denne artikkelen til hjelp?
Hvordan kan vi forbedre denne artikkelen?

Takk for din tilbakemelding!

OBS! Noe gikk galt.

En ukjent feil har oppstått. Vennligst prøv på nytt. Dersom problemet fortsetter, vennligst kontakt oss.