Go to content Go to search
nærbilde av pergo mørk brun valnøtt laminatgulv

Velg et valnøttgulv

Et gulv i valnøttre kan gi rommet et helt nytt utseende takket være sitt livlige og naturlige tremønster. I kombinasjon med hvite vegger eller møbler gir et mørkt valnøttgulv en herlig kontrasteffekt.

Årsaken til de store nyanseforskjellene i treet er at kjernevirket er lysebrunt til mørk sjokoladebrunt, mens overflateveden er kremhvit. Strukturen er vanligvis rak, men kan også være bølget, noe som gir treet en interessant variasjon.

Oppdag vårt valnøttgulv

Ulike varianter av valnøttre

Valnøtt vokser fremst i Europa og Amerika, og den amerikanske varianten er mørkere brun og jevnere i fargen enn den europeiske. Det finnes også en peruansk variant som er så mørk at den går mot svart.

Det mørkebrune kjernevirket blekner med tiden - allerede etter et par år får det en mer gyldenbrun eller grå tone. Sollys påskynder blekingen slik at man tydelig kan se hvor møbler eller tepper har vært plassert hvis man flytter på dem.

Behold fargen med valnøttgulv i laminat

En måte å beholde den vakre fargen og unngå bleking på er å, i stedet for et valnøttgulv i tre, velge et valnøttlaminat. Pergo har valnøttgulv som laminat i klassisk plankeformat, med en fin og realistisk trestruktur som fremheves ytterligere av den silkematte finishen.

Lavere pris, høyere slitestyrke

Med et laminatgulv kan du også komme ned i pris fra det vanligvis ganske dyre tregulvet i valnøtt. Pergos laminatgulv er også svært holdbare, slitesterke og enkle å legge selv.

  • Walnut flooring has beautiful colour variations.
  • Walnut fades over time.
  • Choose walnut laminate for durability of colour and surface.

Relaterte artikler

Coach and carpet on pine beige laminate floor

Derfor blir du glad i furugulv

Skandinaviske interiører er i skuddet for tiden, og dermed er også furugulv populære. | Furugulv, furugulv i laminat