Velg et valnøttgulv

Velg et valnøttgulv

Valnøttgulv - for deg som vil ha et livlig gulv i mørke nyanser

Et gulv i valnøttre kan gi rommet et helt nytt utseende takket være sitt livlige og naturlige tremønster. I kombinasjon med hvite vegger eller møbler gir et mørkt valnøttgulv en herlig kontrasteffekt. Årsaken til de store nyanseforskjellene i treet er at kjernevirket er lysebrunt til mørk sjokoladebrunt, mens overflateveden er kremhvit. Strukturen er vanligvis rak, men kan også være bølget, noe som gir treet en interessant variasjon.


Ulike varianter av valnøttre

Valnøtt vokser fremst i Europa og Amerika, og den amerikanske varianten er mørkere brun og jevnere i fargen enn den europeiske. Det finnes også en peruansk variant som er så mørk at den går mot svart.

Det mørkebrune kjernevirket blekner med tiden - allerede etter et par år får det en mer gyldenbrun eller grå tone. Sollys påskynder blekingen slik at man tydelig kan se hvor møbler eller tepper har vært plassert hvis man flytter på dem.


Behold fargen med valnøttgulv i laminat

En måte å beholde den vakre fargen og unngå bleking på er å, i stedet for et valnøttgulv i tre, velge et valnøttlaminat. Pergo har valnøttgulv som laminat i klassisk plankeformat, med en fin og realistisk trestruktur som fremheves ytterligere av den silkematte finishen.


Lavere pris, høyere slitestyrke

Med et laminatgulv kan du også komme ned i pris fra det vanligvis ganske dyre tregulvet i valnøtt. Pergos laminatgulv er også svært holdbare, slitesterke og enkle å legge selv.

  • Walnut flooring has beautiful colour variations.
  • Walnut fades over time.
  • Choose walnut laminate for durability of colour and surface.
Finn en forhandler > By eller postnummer |

Relaterte Artikler

28.07.2017

Furugulv som holder

30.07.2017

Eikegulv på ulike måter

Top