Massivt tregulv versus teknisk tregulv

Massivt tregulv versus teknisk tregulv

Ingenting slår den varme, elegante og naturlige følelsen av tregulv. Hvis du vil legge tregulv, kan du velge mellom massivt tregulv og teknisk tregulv – men hva er forskjellen? Det er nesten umulig å se dem med det blotte øye, men under overflaten finnes ulikhetene.

  
  1. Beskyttende finish: 7 lag med UV-herdet vannbasert lakk eller kvalitetsolje gir maksimal beskyttelse og sikrer enkelt vedlikehold
  2. Topplag: Et nøye utvalgt trelag (2,5 mm eller min. 3,2 mm) som kan slipes 2–3 ganger
  3. Avansert kjerne: Kjernen absorberer belastningene som gulvet utsettes for og sørger for at det holder seg stabilt under alle forhold
  4. Balansert støtte: Finéren nederst er laget av økologisk sertifisert tre og bidrar til å balansere bordene perfekt

STRUKTUR

Begge variantene er laget av 100 % tre. Mens massivt tregulv er laget av hele planker av tre, består teknisk tregulv av tre lag tre som er limt sammen under varme og høytrykk og er behandlet med beskyttende ferniss eller olje. De forskjellige lagene har en vinkel på 90 grader i forhold til hverandre slik at trefibrene går i forskjellige retninger. Dette reduserer risikoen for at treet vrir seg, sveller eller krymper som et resultat av svingninger i fuktigheten. Topplaget, eller slitelaget, er mellom 2,5 og 3,2 mm tykt og kan slipes 2–3 ganger.

Massivt tregulv kan skades av fukt både ovenfra og nedenfra. Det kan svelle hvis det er kaldt og fuktig, og krympe hvis luften er veldig varm og tørr. Likevel har gulvet den fordelen at det kan slipes mange ganger, da det består av et enkelt lag tre som varierer i tykkelse fra ca. 14–30 mm.

LEGGE GULVET

Vi anbefaler vanligvis at du får hjelp av en fagperson til å legge et massivt tregulv. Det kan legges på mange ulike måter – ved å lime, spikre eller stifte det til undergulvet. Du kan legge Pergo parkettgulv selv, takket være vårt innovative PerfectFold™-klikksystem.

PRIS

Massivt tregulv kan variere mye i pris avhengig av type tre. Teknisk tregulv er vanligvis billigere siden de nedre lagene kan lages av billigere tretyper enn topplaget, som er det synlige laget.

  • Teknisk tregulv består av flere lag tre, mens massivt tregulv er laget ene og alene av heltre
  • Massivt tregulv reagerer på svingninger i fuktighet, mens teknisk tregulv ikke gjør det
  • Du kan legge teknisk tregulv selv
  • Massivt tregulv er vanligvis dyrere enn teknisk tregulv
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
27.07.2017
Top