Hvordan rengjøre gulvet ditt

Hvordan rengjøre gulvet ditt

Har du vinylgulv, laminatgulv eller tregulv? Du synes kanskje at det er på tide å rengjøre gulvet og har hentet frem skurebørsten, knebeskyttelsene og såpen? Da er du i så fall i ferd med å gjøre noe feil. Sett det hele tilbake på plass umiddelbart og les dette.

Kunsten å rengjøre gulv

Dessverre kan du ikke skrubbe gulv liggende på knærne som i din gamle bestemors tid, eller gå på skøyter på to skurebørster som Pippi Langstrømpe. Men det kan være en trøst at det finnes en mye raskere måte å få et skinnende rent gulv på. Ved å rengjøre gulvet ditt på riktig måte får du både et bedre resultat og et gulv som holder lengre.

Hvordan rengjøre et tregulv

Et treparkettgulv kan gjerne rengjøres hver uke. Start med å støvsuge tregulvet med et mykt munnstykke eller tørrmoppe det slik at all smuss og alt støv forsvinner. Tørk deretter gulvet med lunkent vann og Pergo All round Floor Cleaner, et rengjøringsmiddel som fjerner all smuss uten å etterlate en hinne på gulvet. Hvis du benytter feil type rengjøringsmiddel kan gulvet bli skadet.

Oljede gulv må behandles med Pergo Vedlikeholdsolje en gang i måneden. En gang per år eller ved behov bør du også unne gulvet ditt en behandling med en dyptvirkende olje som gir gulvet næring, som f.eks. Pergo Deep oil care.

Hvordan rengjøre et laminatgulv

Akkurat som med tregulvet er det bra å støvsuge, tørrmoppe eller feie laminatgulvet kontinuerlig. For å fjerne søl og flekker må du tørke gulvet med en mikrofiberklut fuktet med Pergo All round Cleaner som er beregnet på blant annet laminatgulv. Vær alltid forsiktig så du ikke overdoserer rengjøringsmiddelet. Bruk heller aldri oppvaskmiddel i noen form eller såpe, og skrubb aldri med stålull eller annet slipende materiale fordi dette kan påvirke overflaten og utseendet på gulvet.

Enkelte flekker er vanskeligere å fjerne enn andre. Er du så uheldig å søle neglelakk eller blekk på laminatgulvet ditt må du rengjøre med aceton, husholdningsløsemiddel eller bensin.

Enkelte overflater med struktur krever spesialbehandling. Smuss fester seg lettere på matte overflater – så de må rengjøres oftere. På blanke flater hender det at det blir merker etter vann, så ettertørk alltid med tørr mopp etter våtrengjøring. Laminatgulv som har fasede kanter må også alltid tørkes tørre slik at det ikke samler seg vann i kantene.

Hvordan rengjøre et vinylgulv

Vinylgulv trenger aldri overflatebehandling og de vaskes enkelt med børste, støvsuger eller gulvmopp. Bruk Pergo Vinylgulvrengjøring som beskytter TitanV™-toppsjiktet før rengjøring. Bruk aldri etsende, polerende eller slipende rengjøringsmidler og såpe eller noe annet middel som inneholder olje eller voks. Ikke bruk for mye vann når du våtrengjører vinylgulvet og ikke la det ligge igjen vanndammer.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
09.05.2016
Top