Go to content Go to search
vardagsrum med orange soffa och vitt laminatgolv

Hvite gulv – Skandinavisk lyst og friskt

Stikkord for det som kalles for skandinavisk design er "lyst og friskt". Man bruker ofte bleke farger, naturmaterialer, minimalistisk form, åpne flater og lyse treslag.

Allerede på 1930-tallet begynte skandinaviske designere å arbeide med denne enkle, praktiske og lyse stilen, og i dag er den skandinaviske stilen kjent verden over. Kanskje var det de mørke vintrene som bante vei for stilen som prøver å få inn så mye lys som mulig året rundt? Med den skandinaviske designen løfter man frem lyset også i den mørke vintertiden.

Upptäck våra vita golv

Hvite gulv for ekstra lys

For å optimere lyset benytter man seg gjerne av lyse gulv og vegger, og flere av våre nordiske treslag, så som ask, bjørk og eik, er naturlig lyse. Men vil man gjøre gulvet ekstra lyst kan man velge et hvitlasert gulv.

Lasur er en gjennomsiktig maling med mindre pigment enn vanlig maling, som lar treets naturlige struktur skinne igjennom. Dette gir en vakker og naturlig følelse.

Bruk naturlig lys

Møbler gjerne spartansk slik at gulvet kan ta plass, og dra nytte av de naturlige lysinnslippene som finnes i rommet. Plasser heller ut flere små lamper, i stedet for bare en stor taklampe, for å få et mer naturlig lys.

Funksjonalitet, estetikk og økologi er stikkordene.

  • Skandinavisk design er lys, minimalistisk og frisk.
  • Hvite gulv gir følelsen av ekstra romslighet til et rom.
  • Møbler spartansk og bruk naturlige lyskilder.