Hva gjør jeg med gammelt gulv

Hva gjør jeg med gammelt gulv

Når du skal legge ditt nye gulv må du begynne med å sjekke underlaget. Hvordan ser det eksisterende gulvet ut? Består underlaget av en betongplate, tregulv, teppe, parkett eller kanskje masonitt? Hvis du har et gammalt gulv som er helt og feilfritt – da kan du legge ditt nye gulv oppå. Er det et gammelt vegg-til-vegg-teppe som ligger der anbefaler vi at du fjerner det. Hvis du har en betongplate må du sørge for at den er jevn og slett.

Må jeg rive opp mitt gamle gulv?

Hvis du vill være sikker på å få et gulv som holder lenge er det viktig at det legges på et godt underlag. Lar du et gammalt knirkende gulv bli liggende under din nye parkett, vil problemet bli værende. Du får ganske enkelt et nytt gulv som knirker.

Ujevne overflater i underlaget kan være en påkjenning for det nye gulvet, gjøre at det svikter og redusere holdbarheten.

Hverken knirk eller ujevnheter betyr at du må rive opp ditt gamle gulv. Hvis du reparerer knirkende partier og fester gulvplanker samt jevner ut ujevnt underlag, går det kjempefint å la det gamle gulvet bli liggende. Men det gjelder ikke for tepper. Et teppe kan trekke til seg fukt og skape et miljø hvor mugg trives og sprer seg.

Husk også på at det er viktig å velge riktig mellomlegg. I enkelte tilfeller trengs det en fuktsperre mellom det gamle og det nye gulvet. Er du usikker på hva du skal gjøre med ditt gamle gulv, ikke nøl med å spørre din Pergo-forhandler.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
01.06.2016
15.12.2015
Top