Enkelt å legge tregulv med klikksystem - en guide for nybegynnere

Enkelt å legge tregulv med klikksystem - en guide for nybegynnere

Å legge et tregulv med klikksystem fra Pergo er ikke en gang vanskelig for nybegynnere.

Er det derimot et massivt plankegulv du skal legge, må du henvende deg til en profesjonell gulvlegger. Men har du hatt den gode smaken å velge Pergos parkettgulv, så kan du legge det selv uten noe mer avansert verktøy enn en håndsag.


Legge tregulv med klikksystem

Det aller første du skal gjøre er å lese nøye igjennom instruksjonene for gulvet ditt.

Gulvet legges flytende, noe som betyr at du hverken trenger å skru, spikre eller lime fast gulvet. Du pusler rett og slett sammen gulvet med klikkteknikken PerfectFold(tm). Hvis du behøver å bytte om en del av det, så er det lett å ta opp plankene igjen uten at de ødelegges.


Forberedelser av undergulvet

Du skal la ditt nye tregulv akklimatisere seg ved å oppbevare det innendørs i forpakningen sin i minst 48 timer før du begynner å klikke det sammen, så får du tid til å forberede undergulvet ditt skikkelig. Før du begynner å legge gulvet må du nemlig sørge for at underlaget er jevnt, rent og tørt. Du kan legge det nye gulvet ditt på et gammelt bærende gulv så lenge det ikke er et tekstilbelegg. Men er underlaget ujevnt, må det slipes og sparkles for at det nye gulvet ditt skal bli stabilt og knirkefritt.


Mellomlegg og måling

Vi anbefaler at du dekker gulvet med et mellomlegg - for eksempel et som gir isolering av trinnlyd, holder gulvknirkingen unna og fjerner de siste små ujevnhetene på undergulvet ditt.

Mål rommet og bestem i hvilken retning du vil legge plankene. Det vanligste er at man legger dem parallelt med rommets lengde eller innfallende lys, men det er en smakssak.

Nå er det klart for å sette i gang med det morsomste: klikkingen!

En detaljert beskrivelse av hvordan du legger tregulv finner du og her.


  • Les nøye igjennom instruksjonene for det nye tregulvet ditt.
  • Forbered undergulvet slik at det blir plant og jevntn.
  • Bruk gjerne et mellomlegg for å gjøre gulvet stille.
  • Ha det gøy!
pergo-infographic-enkelt-a-legge-tregulv-med-klikksystem-en-guide-for-nybegynnere
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
22.07.2017
07.12.2015
Top