NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Spørsmål og svar vinylgulv

INSTALLASJON

> Kan jeg legge Pergo-vinyl over et eksisterende gulv?

Ja, du kan legge Pergos vinylgulv på betonggulv samt på eksisterende tregulv og flisegulv. Les leggeinstruksjonene nøye. Hvis du skal legge et flytende gulv, kan det hende du må fjerne det eksisterende gulvbelegget eller avrette undergulvet. Hvis du skal legge et limt gulv, må du gjøre noen forberedelser. Det eksisterende gulvbelegget må fjernes i de fleste tilfeller. Det kan hende du må avrette undergulvet eller påføre en hensiktsmessig primer.


> Kan jeg kombinere Pergos vinylgulv med gulvkjøling?

Pergos vinylgulv kan kombineres med gulvkjølesystemer eller kombinerte gulvvarme/-kjølesystemer. Det er imidlertid svært viktig å følge retningslinjene hvis du ønsker å gjøre dette. Du finner alle detaljer i leggeinstruksjonene i pakken eller på dette webområdet, eller du kan be forhandleren om instruksjoner.


> Kan jeg kombinere Pergos vinylgulv med gulvvarme?

Ja, Pergos vinylgulv kan brukes med vannbårne og elektriske gulvvarmesystemer lagt i avrettingsmassen. Du må imidlertid forsikre deg om at gulvoverflaten ikke varmes opp til mer enn 27 °C, og du må alltid bruke Pergo-underlaget som anbefales.

Viktig! Du må alltid følge de spesielle retningslinjene for gulvvarme, som du finner i leggeinstruksjonene i pakken eller på dette webområdet, eller du kan be forhandleren om instruksjoner.> Kan jeg bruke Pergos vinylgulv på baderommet?

Pergo vinylgulv er 100% vannfaste og er egnet til legging i fuktbelastede rom så som vaskerom og toalettrom der det ikke er sluk i gulv. I typiske baderom, dusjrom og lignende og der det er sluk i gulvet gjelder helt spesielle regler for fuktsikring, og Pergo vinyl er ikke egnet for slike formål.


> Trenger jeg et underlag når jeg skal legge Pergos vinylgulv?

Til våre limte vinylgulv trenger du ikke et underlag. Du må bare sørge for at undergulvet er forberedt for liming, slik det er beskrevet i leggeinstruksjonene.

Når du skal legge et flytende vinylgulv med vårt enkle klikksystem PerfectFold™ V, anbefaler vi Pergo-underlaget. Dette underlaget, som er spesielt utviklet for Pergos vinylgulv, har en avrettingseffekt og kan eliminere behovet for avrettingsmasse. Underlaget gir dessuten ytterligere trinnlydsdemping så vel som bedre gåkomfort.


> Legge vinylgulv – hvilke verktøy trenger jeg?

Når du skal legge ditt nye tregulv, trenger du verken være profesjonell gulvlegger eller eie et helt arsenal med verktøy. Les mer.
VEDLIKEHOLD

> Hvordan rengjør og vedlikeholder jeg Pergos vinylgulv?

Pergos vinylgulv er svært enkle å holde rene. Bruk en vanlig kost, en mikrofiberklut, en støvsuger eller en fuktig mopp med Pergos universalrengjøringsmiddel.


BLANDET

> Kan jag använda stolsben med hjul på mitt vinylgolv?

Ja, men vi anbefaler å bruke myke hjul og/eller en hensiktsmessig underlagsmatte i akryl. Dette vil forlenge levetiden til gulvet betydelig og gjøre at det beholder sin opprinnelige skjønnhet mye lenger.

Vær klar over at gummi kan gi permanente skader på Pergo-vinylgulvet. Derfor bør du unngå møbelben i gummi, gummihjul eller matter med gummifôring.> Skal jeg velge vinylgulv eller teppe?

Vurderer du å legge nytt gulv i lekerommet eller soverommet? Da kan det vara deilig med et gulv som er både praktisk og mykt. Både vinylgulv og teppe er behagelig å gå på. Dessuten er gulvene skånsomme for små barn som ikke alltid har den beste balansen. Les mer.

> Hva er vinylgulv?

Vinylgulv er så mye mer enn hva øyet ser. Kort fortalt er det et slitesterkt gulv som er enkelt å rengjøre. Men du har i tillegg mange vakre dekorer å velge mellom og du kan legge gulvet med et enkelt ”klikk”. Les mer.