Hvordan sage laminatgulv?

Laminatgulv

Hvordan sage laminatgulv?

Laminatgulv leveres dessverre aldri i rommets størrelse. Så noe saging må påregnes. Men mist ikke motet. Det er utrolig enkelt. Disse tre måtene er de vanligste når du skal kappe bordene.

Verktøy du kan bruke til å sage bordene:

  • En håndsag
  • En elektrisk stikksag
  • En kappsag, dykksag eller bordsag

 

 

Du kan fint sage laminatbordene med en vanlig håndsag. Lag et lite snitt før du fortsetter å sage. Legg sagelinjen så nært anleggsflaten som mulig, og hold fast den løse biten. Sag med den dekorative siden av bordet vendt opp, for å unngå å skade dekoren.

Det er enda enklere med en stikksag, som praktisk talt kan brukes til det meste. Det er det perfekte verktøyet når du skal skjære ut en form i et bord, for eksempel hvis du skal legge et bord rundt et toalett. Bruk alltid fine tenner, og sørg for at sagen går før du fører den inntil bordet.

Proff-tips: Test retningen til tennene på sagbladet. Da vet du om du må sage med dekoren opp eller ned for å få et fint snitt.

Sage ut for skråvegger eller hjørner? Da vil kappsagen, dykksagen eller bordsagen komme til sin rett. Still inn vinkelen du skal sage, fest bordet og la sagen gjøre jobben.


Relaterte emner
Top